Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Marinescu la RFI: Atitudinea UE față de Rusia trebuie să fie mai fermă

marinescu.jpg

Europarlamentarul PDL Marian Jean Marinescu

"E nevoie de o atitudine mult mai hotărâtă la adresa Federației Ruse". O spune la RFI europarlamentarul PDL Marian Jean Marinescu în contextul în care miniștrii europeni de Externe se reunesc mâine la Bruxelles pentru a lua în discuție noi sancțiuni împotriva Rusiei după tragedia aviatică de joia trecută. Toți cei 298 de oameni aflați la bordul aeronavei Malaysia Airlines doborâtă, cel mai probabil, de separatiști pro-ruși în estul Ucrainei, și-au pierdut viața.

Pentru europarlamentarul român e clar că „trebuie să fie sancțiuni economice foarte dure, cu toate efectele evident negative pe care le-ar avea asupra unor economii din UE. Sper ca miniștrii de externe ai UE să stabilească acest lucru.  Este evident că s-a ajuns într-o situație absolut inacceptabilă, să dobori un avion civil. Atitudinea șefilor de stat, atitudinea UE trebuie să fie mult mai hotărâtă. Trebuie să forțeze Federația Rusă să își elimine absolut orice implicare în acest conflict și să lase Ucraina să își rezolve problemele interne”.

Mai sunt și alte măsuri ce pot fi luate, crede europarlamentarul Marian Jean Marinescu. "Izolarea Rusiei pe plan internațional și somarea Federației Ruse să își retragă orice sprijin dat rebelilor din Ucraina. Din toate datele prezentate public până acum este evident că sistemul de rachete a fost furnizat de Rusia și prăbușirea avionului se datorează nu unei întâmplări, ci unui act premeditat".