Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Traian Băsescu a convocat CSAT vineri, pe tema CFR Marfă

Preşedintele Traian Băsescu a decis convocarea de urgenţă a CSAT, vineri, informează Administraţia Prezidenţială. Cotroceniul precizează că la Secretariatul CSAT a fost depusă joi o solicitare a Guvernului pentru convocarea unei şedinţe a Consiliului legat de CFR Marfă.

Şedinţa CSAT pe tema privatizării CFR Marfă este convocată pentru vineri, la ora 11.

Administraţia Prezidenţială menţionează că în cazul în care premierul Victor Ponta nu poate răspunde convocării la şedinţa CSAT, este invitat, fără drept de vot, conform legii, vicepremierul Gabriel Oprea.

La finalul întrevederii pe care Victor Ponta a avut-o cu reprezentanţii FMI, CE şi BM, la Palatul Victoria, premierul a fost întrebat de jurnalişti dacă se va întoarce din concediu în cazul în care preşedintele va convoca o şedinţă a CSAT în prima parte a lunii august, pentru a se discuta situaţia creată la CFR Marfă, informează Mediafax.

"Să-l convoace domnul preşedinte. De joi, am înlocuitor la conducerea Guvernului, care are dreptul de a mă reprezenta în totalitate, dacă e ceva care apare într-o oră, două ore, domnul vicepremier Oprea are puteri depline", a spus prim-ministrul.

Preşedintele şi premierul s-au contrazis pe tema privatizării CFR Marfă. Traian Băsescu a cerut ca Victor Ponta să-şi asume responsabilitatea privatizării, iar prim-ministrul a solicitat avizul CSAT.