Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Cataramă, la RFI: E nevoie de o schimbare puternică pe scena politică

viorel-catarama800.jpg

Viorel Cataramă, candidat independent la Președinția României

40% din cetățenii României nu mai sunt dispuși să voteze reprezentanți ai partidelor politice. O spune la RFI omul de afaceri Viorel Cataramă. El candidează ca independent pentru alegerile prezidențiale din toamnă.

Viorel Cataramă recunoaște că marea provocare a campaniei sale va fi să îi convingă pe cetățenii nemulțumiți de prestația partidelor să îi încredințeze votul la alegerile din noiembrie.

În această situație grea, economică, în care guvernanții nu se ocupă deloc cu economia, ci cu activități cu caracter tabloid în presă este nevoie de o schimbare puternică mai ales că toate partidele  politice, dar absolut toate, sunt structuri mafiote extrem de bine organizate și consolidate , care au ca principal obiectiv devalizarea banului public. Mă adresez celor care nu vor să mai voteze reprezentanți ai partidelor politice. Sondajele și cercetările de piață arată că această categorie de cetățeni se ridică la 40%”.

Sloganul cu care candidează Viorel Cataramă este  "Românii liberi îngenunchează mafia politică".

Potrivit legii, pentru depunerea şi validarea candidaturii la funcţia de preşedinte al României, un independent are nevoie de 200.000 de semnături. Omul de afaceri Viorel Cataramă spune că a stâns până acum cam un sfert, adică 50.000 de semnături.

În cursa pentru Cotroceni a mai intrat Kelemen Hunor, din partea UDMR. Din partea PMP și-a anunțat intenția de a candida fostul consilier prezidențial Cristian Diaconescu.

Dreapta își stabilește candidatul, Klaus Iohannis sau Cătălin Predoiu, pe 5 august. Tot cam pe atunci ar urma să anunțe oficial și premierul Victor Ponta dacă va candida pentru cea mai înaltă funcție în stat.

Alegerile prezidențiale se vor desfășura pe 2 și 16 noiembrie 2014.