Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Oltean: Nu putem să-i reproşăm concret Elenei Udrea o anumită activitate opozabilă PDL

"E nevoie de o discuţie foarte serioasă între Elena Udrea şi Vasile Blaga, pentru a clarifica suspiciunile şi speculaţiile făcute poate de unii cu rea intenţie. Sper ca Udrea să fie devotată PDL şi să rămână în partid". Declaraţiile au fost făcute la RFI de vicepreşedintele PDL, Ioan Oltean.

Democrat-liberalul Ioan Oltean spune că la şedinţa PDL de luni s-a discutat despre faptul că "nu poţi să desfăşori o activitate politică în interiorul Partidului Democrat Liberal şi-n acelaşi timp să visezi că ai fi şi membru al Mişcării Populare. S-a analizat la modul general că trebuie să existe această maximă responsabilitate de a ne preocupa îndeaproape de soarta PDL. Nu au fost discuţii precise privind un membru sau altul".

Ce riscă Elena Udrea? "Eu sper să nu rişte nimic. Eu sper ca doamna Udrea să aibă comportamentul unui membru de partid devotat Partidului Democrat Liberal, membru de partid care să nu aibă nici în clin, nici în mânecă cu activitatea unui alt partid, fie că se cheamă Mişcarea Populară sau Forţa Civică sau oricum altcumva. Eu sper ca domnia sa să rămână în PDL şi să-şi consolideze poziţia şi să fie preocupată de politica exclusivă a PDL şi de consolidarea acestei formaţiuni politice şi de pregătire a acesteia pentru anul electoral 2014. Nu cred că domnia sa poate să aibă alte preocupări şi sunt convins că atâta timp cât se înscrie în această conduită politică, nimeni nu poate să aibă vreo problemă şi nici domnia sa nu poate să aibă o problemă în interiorul PDL", apreciază vicepreşedintele formaţiunii.

 

PDL nu trebuie să fie preocupat de "jocuri mărunte"

 

Ioan Oltean spune că în plan concret nu i se poate reproşa ceva anume Elenei Udrea: "Am să fiu foarte sincer: nu putem, cel puţin la vedere, în planul concret, să-i reproşăm doamnei Udrea o anumită activitate care să fie opozabilă PDL. Sunt diverse speculaţii făcute de unii şi de alţii, dar noi nu putem să luăm decizii pe speculaţii, nu putem lua decizii pe vorbe aruncate la întâmplare de unii sau de alţii. Eu cred că e nevoie de o discuţie foarte serioasă între doamna Udrea şi preşedintele partidului, pentru a clarifica aceste suspiciuni, aceste speculaţii făcute poate de unii cu rea intenţie, de alţii în mod premeditat, pentru a pune în dificultate sau pentru a crea o atmosferă neplăcută şi o stare tensionată între doamna Udrea şi o parte din conducerea PDL. Suntem interesaţi cu toţii ca partidul să nu fie preocupat de asemenea jocuri mărunte".

Ipocrizia nu poate fi dusă la maximum, a declarat luni Vasile Blaga. Lucrurile vor fi clarificate repede, a precizat el. Cine este în PDL va trebui să muncească la acest partid ca să-şi atingă obiectivele, a afirmat preşedintele formaţiunii.

Soarta Elenei Udrea ar putea fi tranşată la Colegiul Director din 17 august de la Baia Mare, unde "se va pune capăt ipocriziei", a completat prim-vicepreşedintele Andreea Paul.

Aceste precizări vin după ce vicepreşedintele PDL, Cezar Preda, a spus vineri la RFI că ţine de Udrea să iasă din ipocrizie. Oamenilor nu le plac cei care sunt şi-n căruţă şi-n teleguţă, afirma Preda, un mai vechi opozant al fostului ministru al Dezvoltării şi Turismului.

În apărarea sa, deputata democrat-liberală spune că "unii" din conducerea partidului sunt preocupaţi mai mult de ea, decât să critice Guvernul USL.