Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Săftoiu: PDL trebuie să iasă din psihoza Mişcarea Populară

PDL a greşit vorbind prea des despre Mişcarea Populară, spune într-un interviu la RFI purtătorul de cuvânt al Partidului Democrat Liberal, Adriana Săftoiu. Ea crede că este "obligatoriu ca PDL să renunţe la această raportare păguboasă vizavi de Mişcarea Populară".

Adriana Săftoiu declară că "PDL trebuie să evite această capcană, retorica PDL vs. Mişcarea Populară".

"Aici cred că am greşit mulţi dintre noi, vorbind prea des despre Mişcarea Populară, care nu e obiectivul nostru. Obiectivul nostru este PDL, reconstrucţia PDL, opoziţia la USL. E necesar şi obligatoriu ca PDL să renunţe la această raportare păguboasă vizavi de Mişcarea Populară", afirmă purtătorul de cuvânt al PDL.

 

"Principalul rival al PDL este USL"

 

Adriana Săftoiu precizează că "din punct de vedere al PDL, rivalul principal e guvernarea USL. La modul foarte serios, dacă PDL nu-şi va asuma această poziţie de Opoziţie la USL şi dacă o să ne frământe prea mult ceea ce fac unii sau alţii din partea dreaptă, nu cred că avem câştig de cauză. Să nu stăm în această psihoză, Mişcarea Populară".

Liderul Partidului Mişcarea Populară, Eugen Tomac, a afirmat recent la Iaşi că din toamnă, mai mulţi parlamentari se vor alătura formaţiunii, precizând că scopul partidului nu este neapărat formarea de grupuri parlamentare, ci constituirea de filiale în ţară, până la înregistrarea PMP la Tribunal.

La rândul său, liderul fundaţiei Mişcarea Populară, Marian Preda, a declarat că dacă există probleme de integritate, cei care vor să vină în PMP vor fi refuzaţi.

 
Adriana Săftoiu, intervievată de Cosmin Ruscior, despre PDL vs. Mişcarea Populară