Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Lăzăroiu: Ponta vrea imunitatea prezidenţială, pentru că ştie că a călcat pe bec în dosarul Duicu

lazaroiu_ponta_vrea_imunitatea_prezidentiala_pentru_stie_calcat_bec_dosarul_duicu.jpg

Premierul Victor Ponta candidează la Preşedinţie (Foto: www.gov.ro).

Dosarul Duicu este adevăratul motiv pentru care Victor Ponta a acceptat să candideze la alegerile prezidenţiale. O spune la RFI Sebastian Lăzăroiu, fost consilier prezidenţial, membru al Fundaţiei Mişcarea Populară.

Victor Ponta cere marţi la Consiliul Naţional al PSD sprijinul partidului pentru a candida la alegerile prezidenţiale din toamnă. Marţi se împlinesc doi ani de la referendumul de demitere a preşedintelui Traian Băsescu.

În opinia lui Sebastian Lăzăroiu, "e clar că s-a ales acest moment cu valoare simbolică pentru cei de la PSD, pentru că acum exact doi ani avea loc referendumul pentru demiterea preşedintelui României, declanşat printr-o manevră dubioasă, la limita statului de drept de suspendare a preşedintelui. Referendumul a fost un eşec (...), dar PSD-ul încearcă să ţină aproape acei alegători care au votat pentru demitere".

Fostul consilier prezidenţial crede că premierul Victor Ponta a acceptat să candideze la Preşedinţia României, pentru a căpăta imunitate prezidenţială în faţa justiţiei: "Dincolo de asta, mie mi se pare totuşi semnificativ faptul că Ponta a acceptat în final să candideze. După alegerile europarlamentare, orice politician raţional în situaţia lui Victor Ponta s-ar fi temut să-şi anunţe candidatura, pentru că 37% a fost un scor sub aşteptări şi cu puţine şanse de a câştiga fără emoţii preşedinţia României. Sigur că au fost şi presiunile baronilor locali, dar nu cred că presiunile au fost atât de mari să-l determine pe Victor Ponta să facă un pas care poate să însemne sfârşitul carierei lui politice. Eu cred că mai degrabă ce s-a întâmplat ulterior alegerilor europarlamentare, în dosarul Duciu, l-a împins pe Ponta să candideze. El ştie foarte bine că este mai mult decât implicat în acel dosar şi cred că ăsta a fost motivul care l-a împins să candideze la prezidenţiale. Vrea imunitatea prezidenţială, pentru că ştie că a călcat pe bec".

Sebastian Lăzăroiu, intervievat de Cosmin Ruscior, despre candidatura lui Victor Ponta la Preşedinţie