Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Arestare de răsunet în Egipt

arestare-rasunet-egipt.jpg

Ghidul Suprem al Frăţiei Musulmane, Mohamed Badie (Foto: Reuters/Mohamed Abd El-Ghany)

Ghidul Suprem al Frăţiei Musulmane, Mohamed Badie, a fost arestat în noaptea de luni spre marţi la Cairo. Mutarea vine în a şasea zi a reprimării sângeroase a manifestaţiilor pro-Morsi.

Ghidul Suprem al Frăţiei Musulmane a fost arestat împreună cu alţi doi importanţi responsabili ai mişcării.

Acţiunea a avut loc într-un apartament situat în apropiere de piaţa Rabaa al-Adawiya, unde peste 280 de susţinători ai preşedintelui înlăturat de armată, Mohamed Morsi, au fost ucişi miercuri.

Televiziunile publice şi private egiptene, care sunt aproape în unanimitate de partea armatei au difuzat imagini cu Mohamed Badie, dus la Poliţie şi aşezat la un birou, într-o tunică tradiţională lungă şi albă.

Justiţia egipteană a ordonat arestarea sa în special pentru "incitare la violenţă".

Între timp, Mohamed Morsi a fost pus sub acuzare pentru "complicitate la crime şi acte de tortură" comise împotriva manifestanţilor care protestau în faţa sediului Preşedinţiei la sfârşitul anului 2012, anunţă surse judiciare citate de AFP.

Fostul preşedinte egiptean este deţinut într-un loc secret de când a fost demis de armată pe 3 iulie. El era deja acuzat în legătură cu evadarea din închisoare în anul 2011, în timpul crizei care a condus la înlăturarea regimului Hosni Mubarak.