Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Egiptul primeşte o lovitură dură din partea SUA

default.png

RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
Sursa imaginii: 
RFI

Statele Unite "reprogramează" unele fonduri destinate Egiptului. Asta înseamnă că Washingtonul a oprit temporar o parte din ajutorul militar acordat acestei ţări măcinate de lupte de stradă între forţele de ordine şi militanţii pro-Morsi, potrivit unui oficial american, citat de CNN.

Statele Unite declară oficial că nu a fost luată nici o decizie de oprire permanentă a ajutorului militar acordat Egiptului.

Totuşi, un purtător de cuvânt al senatorului Patrick Leahy, David Carle, a confirmat pentru CNN că biroului său i s-a comunicat că ajutorul a fost suspendat.

Potrivit legii, dacă Statele Unite desemnează situaţia din Egipt drept o "lovitură de stat", atunci nu mai pot relua ajutorul decât la instaurarea unui Guvern democratic.

Dacă "reprogramează" însă fondurile, Washingtonul are o marjă de manevră mai largă. În cazul în care violenţele sângeroase din Egipt încetează, ajutorul american poate fi reluat rapid.

Sute de oameni au fost ucişi în ultimele zile în Egipt, în urma intervenţiei Poliţiei asupra manifestanţilor pro-Morsi din Cairo.