Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Ghişe, despre Transporturi: Un schimb de ministere PNL-PSD are şanse mici

Un schimb de ministere între PNL şi PSD "este o posibilitate, dar cu şanse mici". O spune la RFI senatorul liberal, Ioan Ghişe. Pe de altă parte, el susţine că preşedintele Traian Băsescu şi PDL "se hrănesc din trupul PNL". Ghişe declară că este "un sport pentru Băsescu şi PDL în a lovi în liberali".

Ioan Ghişe spune că Ministerul Transporturilor va rămâne probabil la PNL: "În cadrul unei coaliţii de guvernare nu este exclus, este posibil, deşi nu am auzit aşa ceva, să existe şi un schimb de ministere între partidele coaliţiei. Asta e o posibilitate cu şanse mici. Probabil că va rămâne portofoliul de la Transporturi liberalilor".

Întrebat dacă PNL este afectat de faptul că Ovidiu Silaghi a intrat în vizorul DNA şi că Relu Fenechiu a fost condamnat la închisoare cu executare, Ioan Ghişe a răspuns: "Sigur că da. Deja s-a creat o tradiţie ca miniştrii liberali, indiferent de guvernare, să suporte diferite tipuri de atacuri şi în mod special de la Băsescu (...). De când cu coabitarea asta, constatăm că în Guvernul USL doar cei care provin de la liberali suportă astfel de şicane sau jene, cum vreţi să le spuneţi".

În opinia senatorului liberal, "Băsescu şi PDL duc o bătălie pentru a încerca să ocupe ceea ce ei definesc a fi spaţiul de dreapta pe eşichierul politic. Şi atunci trupul din care găsesc să se hrănească este PNL (...). Este deja un sport pentru Băsescu şi PDL în a lovi în Partidul Naţional Liberal".

Ioan Ghişe, intervievat de Cosmin Ruscior, despre Ministerul Transporturilor