Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


François Hollande îşi serbează în strictă intimitate cei 60 de ani

hollande-243827-jpg_135164.jpg

François Hollande îşi serbează în strictă intimitate cei 60 de ani

Preşedintele Franţei a ajuns de două zile în sud-vestul ţării pentru a-şi continua până vineri vacanţa de vară. Astăzi François Hollande îşi va serba doar în familie cei 60 de ani. De ce şi-a impus această discreţie?

Vacanţa preşedintelui francez a început pe 4 august în periferia Parisulu, mai exact la reşedinţa luxuoasă a preşedinţiei aflată la Versailles. De două zile François Hollande s-a deplasat însă « undeva în sud-vestul Franţei », precizează palatul Elysée fără să ne spună locaţia exactă.

Un apropiat al preşedintelui citat de agenţia France Presse afirmă însă că Hollande nu se află nici în vila sa de la Mougins pe care o cumpărase cu fosta lui iubită Ségolène Royal şi nici la Cannes unde locuieşte tatăl preşedintelui.

Astăzi, cei 60 de ani de viaţă şeful statului îi va petrece în strictă intimitate, « doar cu familia, mai exact cu cei patru copii ai săi » pe care i-a avut cu doamna Royal. « Niciun ministru nu va fi prezent » precizează o sursă de la Elysée.

Preşedintele republicii îşi reia vineri activităţile oficiale mergând la Toulon unde se vor comemora cei 70 de ani ai debarcării în Provenţa. François Hollande se va deplasa apoi la bordul portavionului nuclear francez Charles de Gaulle. « Situaţia internaţională pe care continuă s-o urmàrească clipă de clipă – în particular cea din Irak şi din Gaza - poate justifica însă oricând revenirea de urgenţă a preşedintelui la Paris » insistă anturajul lui François Hollande.

Pe frontul intern, cifrele economice care urmează să fie publicate azi-mâine riscă să umbrească şi ele ultimele zile de vacanţă prezidenţială.