Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Sulfina Barbu: Nini Săpunaru nu are experienţa necesară pentru postul de ministru al Transporturilor

sulfina-barbu-nini-sapunaru-nu-are-experienta-necesara-postul-ministru-al-transporturilor.jpg

Nini Săpunaru, nominalizat de PNL la şefia Ministerului Transporturilor

Vicepreşedintele PDL, Sulfina Barbu, critică la RFI nominalizarea deputatului PNL, Nini Săpunaru, pentru postul de ministru al Transporturilor. Ea spune că nu se aştepta ca liberalii să facă "o propunere care să poată fi apreciată".

Sulfina Barbu declară că nu a fost surpinsă de nominalizarea lui Nini Săpunaru la Transporturi: "Nici nu aveam foarte mari aşteptări de la Partidul Naţional Liberal şi de la USL, pentru că văzând garnitura de miniştri pe care au promovat-o, nu aveam aşteptări ca acum să vină cu o propunere care într-adevăr să poată fi apreciată".

Vicepreşedintele PDL consideră că Nini Săpunaru nu are experienţa necesară pentru postul de ministru al Transporturilor: "Din păcate, conform obiceiului USL-ului, avem promovaţi oameni care nu neapărat că au experienţă în domeniul respectiv, ci probabil sunt bine poziţionaţi politic şi atât. Nu mă miră, privind la ceea ce se întâmplă la Agricultură. Domnul ministru Constantin nici măcar nu a ieşit cu o declaraţie, în condiţiile în care colegi de partid ai domniei sale sunt acuzaţi şi arestaţi pentru luare de mită, în valoare de 1,2 milioane de euro de la agricultură, de la APIA, nu are nici un fel de problemă pe tema aceasta. În locul domniei sale, un om de bun simţ ar fi plecat prin demisie. Dar constatăm că în USL, când vorbim de miniştri, pare totul posibil".

"Nu am fost surprinsă, din partea USL-ului chiar nu mă mai surprinde nimic", conchide Sulfina Barbu.

Nini Săpunaru a declarat joi seară la Realitatea TV că i s-a propus postul de ministru al Transporturilor. Deputatul PNL precizează că a acceptat propunerea.

Liberalul Ovidiu Silaghi şi-a retras candidatura, după ce a intrat în vizorul DNA, pentru fapte de corupţie.

Anterior, Relu Fenechiu şi-a dat demisia de la Transporturi, după ce a fost condamnat la închisoare cu executare în dosarul "Transformatorul".

Sulfina Barbu, intervievată de Cosmin Ruscior, despre Nini Săpunaru la Ministerul Transporturilor