Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Brazilia: candidat la prezidenţiale, mort într-un accident aviatic

campos.jpg

Eduardo Campos.

Preşedintele Braziliei, Dilma Rousseff, a decretat doliu naţional şi a suspendat campania electorală timp de trei zile, după decesul candidatului socialist la preşedinţie Eduardo Campos, relatează AFP.

"Toată Brazilia este în doliu, am pierdut un mare brazilian, Eduardo Campos, am pierdut un mare partener", a declarat Dilma Rousseff.

Eduardo Campos, candidat în scrutinul prezidenţial programat în octombrie în Brazilia, a decedat într-un accident aviatic produs ieri în oraşul Santos, relatează agentiile internationale.

Avionul de tipul Cessna 560XL decolase de la Rio de Janeiro. Potrivit armatei, aparatul a ratat aterizarea pe aeroportul din localitatea Santos, iar după ce a luat din nou altitudine turnul de control a pierdut contactul cu echipajul, ulterior avionul prăbușindu-se într-o zonă rezidențială a acestui oraș. Candidatul socialist era însoțit de membri ai staff-ului său electoral, toate  cele șapte persoane din avion decedand. Alte cel puțin zece persoane aflate la sol au fost rănite.

La bordul avionu se aflau cei doi piloti, Eduardo Campos, cativa consilieri de-ai sai, un fotograf si un cameraman. Condiţiile meteo nefavorabile par să fi fost cauza accidentului.

În vârstă de 49 de ani, Eduardo Campos era pe poziția a treia în sondajele efectuate în perspectiva scrutinului ce se va desfășura pe 5 octombrie. În 2004-2005 a fost ministru al științei și tehnologiei, ulterior devenind deputat, iar din anul 2007 a fost guvernator al statului Pernambuco, poziție din care a demisionat în luna aprilie pentru a candida la președinție.