Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Borbely: E puţin ciudat că PNL a făcut două propuneri la Transporturi

Ramona Mănescu la Ministerul Transporturilor este "o propunere interesantă", declară la RFI vicepreşedintele politic al UDMR, Laszlo Borbely. El spune că e "puţin ciudat" că liberalii au făcut două propuneri: Ramona Mănescu şi Nini Săpunaru.

Pentru Laszlo Borbely, nominalizarea europarlamentarului Ramona Mănescu la Ministerul Transporturilor "e o propunere interesantă. Propui pe cineva, un europarlamentar care de fapt la nivelul Uniunii Europene a avut activitatea în ultima perioadă".

Vicepreşedintele politic al UDMR se arată surprins de faptul că au existat două nominalizări la Transporturi: "Mie mi se pare altceva puţin ciudat, în legătură cu ceea ce s-a întâmplat înainte de această nominalizare. A surprins puţin că au apărut într-adevăr mai multe nume, dar a fost un nume vehiculat şi chiar de preşedintele PNL: Nini Săpunaru. Eu cred că într-o coaliţie, aceste lucruri e normal să se discute între cei doi lideri, mai ales dacă există o nominalizare şi dacă premierul are ceva de obiectat, atunci se clarifică în familie, înainte de a lansa numele respectiv în presă. Probabil că acest lucru e o problemă internă a USL-ului, dar mi s-a părut puţin surprinzător, pentru că s-au transmis unele declaraţii prin presă între liderii USL-ului".

Laszlo Borbely crede că preşedintele Traian Băsescu va fi de acord cu nominalizarea Ramonei Mănescu la Ministerul Transporturilor: "Bine că s-a terminat, pentru că interimatul nu e bun pentru nimeni, trebuie să fie un ministru în fruntea Transporturilor, un minister foarte important şi ştim foarte bine care e problema cu absorbţia fondurilor europene, cu banii care sunt foarte puţini pe anul acesta şi pentru infrastructura rutieră. Deci era cazul să fie un ministru. Probabil astăzi deja se rezolvă această problemă şi la nivelul preşedintelui".

Laszlo Borbely, intervievat de Cosmin Ruscior, despre nominalizarea Ramonei Mănescu la Ministerul Transporturilor