Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Viorel Hrebenciuc: Nu o văd pe Elena Udrea în turul doi

viorel_hrebenciuc_nu_vad_elena_udrea_turul_doi.jpg

Candidatul PMP la Preşedinţie, Elena Udrea

Viorel Hrebenciuc nu-i dă nici o şansă Elenei Udrea să intre în turul doi la alegerile prezidenţiale. Deputatul PSD spune la RFI că prima şansă de a ajunge în finala cursei prezidenţiale din toamnă alături de Victor Ponta o are liberalul Klaus Iohannis, dar estimează că "în două-trei luni de zile se pot întâmpla multe".

Pe cine vede Viorel Hrebenciuc în turul doi al alegerilor prezidenţiale, alături de Victor Ponta? "E greu de definit în momentul de faţă cine va fi în turul doi. E clar că prima şansă o are domnul Iohannis astăzi. În schimb, în două-trei luni de zile se pot întâmpla multe. Îl pot credita şi pe domnul Tăriceanu cu o şansă pentru turul doi la un moment dat", spune deputatul PSD.

Întrebat dacă o vede pe preşedinta PMP, Elena Udrea, în turul doi, Viorel Hrebenciuc a răspuns: "Doamna Udrea are un discurs electoral americănesc, cu ghilimelele de rigoare, în care se defineşte eu sunt un câştigător, eu sunt cel mai bun. Aceasta este părerea domniei sale. Personal, nu o văd în turul doi".

Ce trebuie să facă PSD, pentru a câştiga Preşedinţia României? "Nu trebuie decât să păstrăm normalitatea şi atât. PSD nu va trebui decât să se prezinte în continuare în faţa alegătorilor cu ceea ce a realizat, ceea ce nu a realizat să explice de ce, astfel încât prin sinceritatea care ne caracterizează, să putem câştiga în continuare. Şi cred că vom reuşi acest lucru", declară Viorel Hrebenciuc.

 
Viorel Hrebenciuc, intervievat de Cosmin Ruscior, despre alegerile prezidenţiale