Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Hrebenciuc: Nu ar fi o dramă dacă viitorul premier ar fi din afara PSD

Deputatul PSD, Viorel Hrebenciuc, spune într-un interviu la RFI că în cazul în care Victor Ponta va fi ales preşedinte, "nu ar fi o dramă dacă viitorul premier ar fi din afara PSD". Cât despre şefia partidului, parlamentarul precizează că "nu va fi o luptă atât de acerbă pe cât se anticipează. Colegii vor sta de vorbă şi cel mai bun va câştiga, fără să aibă prea multă concurenţă".

Ce scenarii au social-democraţii pentru perioada post-Ponta, în cazul în care actualul premier devine preşedintele României? Viorel Hrebenciuc spune că lupta pentru şefia PSD nu va fi una acerbă: "Am vorbit şi aseară cu colegii mei, îi cunosc relativ bine pe toţi şi sunt convins că nu va fi o luptă atât de acerbă pe cât se anticipează. Asta înseamnă că până la urmă sunt convins, colegii vor sta de vorbă şi cel mai bun va câştiga, fără să aibă prea multă concurenţă".

Întrebat dacă personal crede că viitorul premier va trebui să fie neapărat de la PSD, deputatul a răspuns: "Nu, nu este o condiţie. De altfel, dacă nu mă înşel şi premierul a iterat o asemenea posibilitate. Pentru perioada pe care o traversează România până în 2016 poate fi un om care poate să conducă destinele ţării fără a avea neapărat o apartenenţă de partid".

Un premier tehnocrat? "Da, l-am putea defini şi tehnocrat (...). E o discuţie mai lungă asta, dar oricum, dacă ar veni un premier din afara partidului, nu ar fi o dramă, ca să spun aşa", răspunde Viorel Hrebenciuc.

Viorel Hrebenciuc, intervievat de Cosmin Ruscior, despre scenariile pentru perioada post-Ponta