Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Premieră: un oficial iranian condamnă Holocaustul

twitter.jpg

Javad Zarif a intrat într-o corespondență pe Twitter cu Christine Pelosi

Schimbare de ton în relația dintre Iran și Israel.  Cu ocazia anului nou evreiesc, șeful diplomației iraniene le urează la mulți ani evreilor din lumea întreagă. Mai mult el condamnă chiar Holocaustul, într-un schimb de mesaje pe Twitter.  

Atenție , este vorba despre același Iran al cărui fost președinte Mahmoud Ahmadinejad spunea că « Holocaustul nu a existat ».  Ce se întâmplă însă acum ?   Javad Zarif, ministrul de externe al Iranului a intrat într-o corespondență pe Twitter cu Christine Pelosi, fata fostei președinte a camerei reprezentanților din Statele Unite, Nancy Pelosi. 

Corespondența începe în felul următor : el urează la mulți ani de anul nou evreiesc, care se sărbătorește în aceste zile. Ea îi răspunde « vă mulțumesc, Anul nou ar fi și mai frumos dacă Iranul ar înceta să mai nege Holocaustul » La care vine surpriza din partea oficialului iranian, care răspunde : « Iranul nu a negat niciodată Holocaustul, omul despre care se spunea că neagă Holocaustul a plecat acum » (n.r. e vorba despre fostul președinte Mahmoud Ahmadinejad).  « Condamnăm deci masacrul evreilor de către naziști, tot așa cum condamnăm masacrul palestinienilor de către sioniști » a continuat ministrul iranian de externe. 

Informația a fost publicată și pe pagina de Facebook al ministrului de externe Javad Zarif, o pagina care are aproape 140 de mii de aprecieri. E foarte mult pentru o pagină care oficial nu există, deoarece Facebook e interzis în Iran.