Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Marko Bela: UDMR nu se grăbeşte cu propunerea pentru Ministerul Culturii

Liderul senatorilor UDMR, Marko Bela, declară la RFI că Uniunea trebuie să aibă "o persoană în fruntea Ministerului Culturii, care în acelaşi timp poate să facă faţă şi funcţiei politice, de vicepremier". Marko spune că "nu e nici o problemă dacă încă vreo câteva zile, câteva săptămâni", Kelemen Hunor va conduce Ministerul Culturii.

Marko Bela precizează că "cele două funcţii sunt legate între ele, funcţia de vicepremier şi cea de ministru al Culturii. Din acest punct de vedere, e clar că trebuie să avem o persoană în fruntea Ministerului Culturii, care în acelaşi timp poate să facă faţă şi funcţiei politice, de fapt, de vicepremier. Din punctul meu de vedere, a fost o soluţie foarte bună că preşedintele UDMR, domnul Kelemen Hunor a fost vicepremierul şi în acelaşi timp ministrul Culturii. Şi dacă mă întrebaţi, eu nu m-aş grăbi să bulversăm această formulă".

Marko Bela spune că "nu e nici o problemă" dacă liderul UDMR, Kelemen Hunor, va rămâne la conducerea Ministerului Culturii încă vreo câteva zile sau săptămâni: "Dânsul şi-a dat demisia, a fost o decizie luată cu acordul conducerii UDMR, dar de atunci au existat nenumărate demersuri, declaraţii şi aşa mai departe că tot dânsul ar fi cel mai potrivit pentru această funcţie. Ceea ce nu înseamnă că problema s-a rezolvat, dar din punctul meu de vedere, nu e nici o problemă dacă încă vreo câteva zile, câteva săptămâni, domnul Kelemen Hunor va fi acolo, până ce se va găsi o altă persoană".

 
Marko Bela, intervievat de Cosmin Ruscior, despre Ministerul Culturii