Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Blaga la RFI: Victor Ponta nu a făcut nici un fel de lobby pentru ca România să ia un portofoliu de comisar de prima mână

Premierul Victor Ponta nu mai ştie pe unde să-şi scoată cămaşa, în cazul desemnării unui comisar european din partea României, declară la RFI preşedintele PDL, Vasile Blaga. El îl acuză pe şeful Executivului că nu a făcut lobby pentru ca România să primească un portofoliu important la Bruxelles.

Vasile Blaga spune că "premierul nu ştie pe unde să-şi mai scoată cămaşa. Să ne reamintim cum a sunat scrisoarea trimisă de domnia sa domnului Juncker. A spus că prima noastră propunere este domnul Cioloş pentru portofoliul Dezvoltării Regionale, dar dacă acest lucru nu se va întâmpla, o propune pe doamna Corina Creţu pentru un portofoliu care se va discuta ulterior. Deci pur şi simplu, domnia sa nu a făcut nici un fel de lobby pentru România, pentru a lua un portofoliu de prima mână, să zic aşa".

În opinia preşedintelui PDL, Victor Ponta "pur şi simplu l-a subminat pe domnul Cioloş, făcând o a doua nominalizare. Înţeleg că era foarte greu ca domnul Cioloş să ocupe două legislaturi la rând acelaşi portofoliu, cel al Agriculturii, deşi lucruri s-au mai întâmplat, finlandezul îşi păstrează şi acum portofoliul. Dar ceea ce este mai grav este că premierul Victor Ponta nu înţelege să respecte legea, să respecte procedurile într-un stat membru al Uniunii Europene (...). Obligaţia era că cel nominalizat trebuia să vină în faţa comisiilor de specialitate din Parlament. Noi asta i-am cerut şi domnia sa n-a făcut şi dă vina, vezi Doamne, pe Opoziţie că l-ar încurca".

Premierul Victor Ponta a declarat joi seară, la Antena 3, că niciodată nu s-a vorbit ca România să primească portofoliul Ajutor Umanitar, el arătând că "ştirea" despre acest fapt reprezintă "o făcătură" din România, dată de "cei care ne prostesc şi ne mint de zece ani", în direct cu Palatul Cotroceni.

 
Vasile Blaga, intervievat de Cosmin Ruscior, despre comisarul european