Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Obama condamnă atacul "laş" de la Washington

Preşedintele Barack Obama a condamnat atacul dintr-o clădire a Marinei americane, angajându-se că autorul sau autorii acestui act "laş" vor da socoteală.

Potrivit AFP,  liderul de la Casa Albă a declarat că "ne găsim din nou în faţa unui atac armat în masă...Astăzi, acesta s-a produs într-o instituţie militară din capitala noastră. Este vorba de un atac care viza militari şi civili" angajaţi de armată, a precizat preşedintele.

"Sunt bărbaţi şi femei care au lucrat, şi-au făcut datoria pentru a ne proteja. Sunt patrioţi. Ei cunoşteau pericolul de a fi trimişi în străinătate, însă astăzi ei s-au confruntat cu o violenţă inimaginabilă, pe care nu se aşteptau să o întâlnească aici", a mai spus Obama.

Preşedintele SUA a mai precizat că a cerut o anchetă fără cusur, solicitând autorităţilor federale şi locale să lucreze împreună.

"Vom face ceea ce este în puterea noastră pentru ca cel sau cei care au comis acest act laş să dea socoteală", a mai dat asigurări şeful statului.

Mai multe persoane au fost ucise luni într-o clădire a Marinei de la Washington, potrivit poliţiei din capitala federală. Atacatorul presupus a fost ucis însă o altă persoană ar putea fi implicată în atac şi este căutată de poliţie.

Deocamdată autorităţile nu au niciun indiciu legat de mobilul atacului.

Un bilanţ provizoriu indica 12 persoane, inclusiv autorul atacului, ucise. Numeroase altele au fost rănite în incidentele armate comise luni la o bază navală din Washington, anunţa primarul oraşului, Vincent Gray, citat de postul ABC.