Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Mircea Geoană: Corina Creţu va primi un portofoliu important de comisar european

Senatorul PSD, Mircea Geoană, se arată convins la RFI că europarlamentarul Corina Creţu va primi un portofoliu important de comisar european. Social-democratul deplânge "pâra la Poartă", aluzie la demersurile făcute la Bruxelles de Opoziţia de la Bucureşti, un lucru "absolut inacceptabil" şi "profund greşit".

Va primi comisarul român un portofoliu cu greutate? "Sunt convins că aşa se va întâmpla. Este o discuţie pe care şi preşedintele Juncker a avut-o în mod repetat cu premierul Ponta. Corina Creţu va primi un portofoliu important şi acest lucru trebuie să ne bucure pe toţi. Aşa cum noi când eram în Opoziţie în 2009 şi când vorbeam cu preşedintele Comisiei, domnul Barroso, cu privire la mandatul domnului Cioloş la Agricultură, domnul Cioloş a reprezentat o altă familie politică în Comisia Europeană, dar portofoliul era important, al Agriculturii, l-am susţinut cu toţii", spune Mircea Geoană.

"Pe mine mă doare să văd cum din partea actualei Opoziţii s-a încercat prin scrisori şi prin demersuri directe la Bruxelles, inclusiv la familia politică europeană din care fac parte cei de la PNL şi PDL, să blocheze practic obţinerea unui portofoliu bun pentru România. Este absolut inacceptabil şi cred că este o metodă profund greşită, pâra asta la Poartă, care este o meteahnă mai veche la români pare să nu fi dispărut în România", afirmă senatorul PSD.

Mircea Geoană speră "ca şi la audierile din comisii şi din plenul Parlamentului European să nu ne trezim cu un anti-lobby făcut de unii de pe la Bucureşti. Aşa s-a întâmplat şi cu domnul Vosganian în 2006, a fost boicotat de la Bucureşti şi acest lucru este cea mai urâtă faţă pe care România poate s-o arate în faţa Europei şi în faţa lumii civilizate".

 
Mircea Geoană, intervievat de Cosmin Ruscior, despre comisarul european