Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Cristian Preda: Corina Creţu va fi înghiţită de aparatul birocratic de la Bruxelles

cristian_preda_corina_cretu_inghitita_aparatul_birocratic_bruxelles.jpg

Comisarul european desemnat pentru Politică Regională, Corina Creţu

Corina Creţu nu e pregătită pentru portofoliul de comisar european pentru Politica Regională. O spune la RFI europarlamentarul Partidului Mişcarea Populară, Cristian Preda. El afirmă pe de altă parte că apelul premierului Victor Ponta faţă de popularii români din PE să o susţină pe Creţu este inutil, întrucât în comisia care o va audia sunt doar membri PSD.

Cristian Preda consideră că "e un apel inutil, fiind că în comisia care o va audia pe doamna Creţu la Parlamentul European sunt doar pesedişti ca membri plini şi ca supleanţi. Excepţie este colegul nostru din UDMR, Iuliu Winkler. UDMR-ul însă e parte a coaliţiei de la guvernare şi nu mă aştept să o încurce pe doamna Creţu la audieri. Aşa că e un apel inutil, e un gest pur şi simplu fără fundament".

El apreciază că Politica Regională "e un portofoliu important şi trebuie salutat lucrul ăsta".

În opinia sa, Corina Creţu nu este pregătită pentru Politica Regională: "Nu cred că doamna Creţu este pregătită pentru acest post. Ea putea să facă în condiţii bune, sunt convins, portofoliul de Ajutor Umanitar, fiind că ăsta era domeniul în care a şi lucrat în ultimii ani. Din păcate, portofoliul de Ajutor Umanitar a fost denigrat în ţară, fără nici un fel de fundament. Ajutorul Umanitar este unul dintre lucrurile pe care europenii în ansamblul lor, cei 500 de milioane care compun Uniunea, îl apreciază foarte mult, e unul din lucrurile considerate foarte preţioase de către europeni şi în mod stupid, ăsta a fost denigrat. Corina Creţu s-ar fi descurcat în domeniul ăsta, pentru că a fost vicepreşedinte în Comisia de Dezvoltare şi în Comisia de Dezvoltare s-a lucrat în domeniul ăsta, al ajutorului umanitar. N-are însă nici o experienţă în Politica Regională şi cred că va fi pur şi simplu înghiţită de aparatul birocratic, de tehnocraţii de acolo".

 
Cristian Preda, intervievat de Cosmin Ruscior, despre comisarul european desemnat, Corina Creţu