Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Ilie Sârbu: Nu se pune problema ca Radu Mazăre să fie sancţionat, după ce a înjurat procurorii

Radu Mazăre nu are figura omului care ar putea intimida justiţia. Iată ce declară la RFI liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, după ce primarul din Constanţa a înjurat recent procurorii, la o întrunire publică. El crede că Mazăre "a scăpat" înjurătura "la nervi".

Ilie Sârbu nu crede că înjurătura lui Radu Mazăre intimidează justiţia: "Aşa se manifestă Radu Mazăre când ajunge şi el la limită. Însă de aici până la faptul că Radu Mazăre ar pune în pericol justiţia, haideţi să fim serioşi, îl cunoaştem pe Radu Mazăre! De la faraon la Mihai Viteazul... nu e omul, n-are nici figura omului care ar putea intimida justiţia, nu face lucrul ăsta. Probabil la nervi a scăpat această... în stilul nostru românesc, de ce să nu recunoaştem. Ne mai scapă şi nouă câteodată".

"În al doilea rând, cum ar putea el, de exemplu, chiar dacă ai lua-o din alt punct de vedere logic, adică tu te baţi cu cei care te anchetează, îi înjuri şi vrei să ai de la ei vreun avantaj sau ăia se sperie de faptul că ai scăpat o înjurătură? Nu cred. A fost un moment de furie şi eu l-am tratat ca atare, cum mai sunt şi alte momente de furie ale altora", afirmă liderul senatorilor PSD.

Ilie Sârbu consideră că Radu Mazăre nu e omul care să impună frică: "E regretabil, sigur, în general, că nu e normal să înjuri pe cineva. Dar repet, nu e Mazăre omul care să impună prin felul lui de a fi frică, groază, intimidare, ferească Dumnezeu!".

Întrebat dacă Radu Mazăre ar trebui sancţionat în partid, Sârbu a răspuns: "Nu cred că se pune problema. Nici n-avem noi timp acum de lucruri din astea. Probabil o să aibă cu preşedintele partidului o discuţie. Acum ce să facem, să facem o şedinţă de partid în care să-l condamnăm pe Mazăre? E problema lui directă cu justiţia. Dacă aşa o administrează, va vedea cum va fi".

Radu Mazăre a afirmat la Conferinţa Extraordinară de vineri a PSD Constanţa că nimeni nu ştie dacă va fi liber mâine sau poimâine şi că orice persoană publică poate fi ridicată cu mascaţii în orice clipă. El a continuat cu o înjurătură dură, moment în care a fost aplaudat de participanţi.

Primarul Constanţei a fost denunţat luni de procurorii anticorupţie la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pentru săvârşirea infracţiunii de presiuni asupra justiţiei, pentru afirmaţiile pe care le-a făcut vineri.

 
Ilie Sârbu, intervievat de Cosmin Ruscior, despre înjurătura lui Radu Mazăre la adresa procurorilor