Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Sârbu: Moţiunea de cenzură nu are nici o şansă

Opoziţia de astăzi condamnă exact ce a făcut ea în 2006, spune la RFI liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu. El nu dă nici o şansă moţiunii de cenzură, prin care Alianţa Creştin Liberală critică între altele OUG ce permite migraţia aleşilor locali.

Ilie Sârbu nu se teme de moţiunea de cenzură a Opoziţiei: "Dacă facem un calcul aritmetic, nu are nici o şansă. Dar dincolo de asta, trebuie să apreciem demagogia colegilor noştri din noua formaţiune politică încă nelegalizată 100%, pentru că ei acum condamnă ce au făcut ei în 2006. Eu fiind atunci preşedintele organizaţiei judeţene Timiş, ştiu că am pierdut 21 de primari. Dar sigur că ăsta e farmecul politicii, să răstorni totdeauna situaţiile şi să te situezi în partea cealaltă a baricadei".

Întrebat cine câştigă din OUG privind migraţia aleşilor locali, senatorul PSD a răspuns: "Nu ne-a interesat câştigul nostru şi nici numărul celor care trec. Ne-a interesat mai mult să legalizăm o situaţie, adică fiecare să aparţină formaţiunii politice care l-a propulsat acolo, care l-a sprijinit şi să corespundă dorinţelor oamenilor din comunitatea respectivă (...). Acum lucrurile se legalizează. Nu cred că-i aşa un exod mare. Că nu mai prea avea de unde".

ACL depune moţiune de cenzură împotriva Guvernului Ponta, acuzând că prin promovarea unor acte normative, se urmăreşte fraudarea alegerilor prezidenţiale.

Anunţul a fost făcut vineri de către preşedintele PNL, Klaus Iohannis, care a spus că documentul a fost depus la Parlament. Iohannis a precizat că moţiunea este semnată de 171 de parlamentari.

 
Ilie Sârbu, intervievat de Cosmin Ruscior, despre moţiunea de cenzură