Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Rohani: Iranul nu reprezintă absolut deloc o ameninţare pentru lume

rohani-iranul-nu-reprezinta-absolut-deloc-o-amenintare-lume.jpg

Preşedintele iranian, Hassan Rohani (Foto: Reuters/Eduardo Munoz)

Iranul "este pregătit să coopereze bilateral şi multilateral cu alţi actori responsabili", declară preşedintele Hassan Rohani la Adunarea Generală a ONU de la New York. Liderul statului islamist susţine că ţara sa nu intenţionează să se doteze cu arma nucleară.

Preşedintele iranian dă asigurări că ţara sa nu reprezintă "absolut deloc o ameninţare pentru lume". Hassan Rohani îl îndeamnă pe preşedintele american, Barack Obama, să-i ignore pe cei care promovează războiul şi să privilegieze negocierile, potrivit AFP.

"Republica islamică Iran va acţiona în mod responsabil în privinţa securităţii regionale şi internaţionale", declară liderul de la Teheran, care denunţă virulent sancţiunile impuse ţării sale.

Iranul "este pregătit să coopereze bilateral şi multilateral cu alţi actori responsabili", spune Rohani, care susţine că ţara sa nu intenţionează să se doteze cu arma nucleară. "Apărăm pacea bazată pe democraţie şi buletinul de vot în întreaga lume, inclusiv în Siria, Bahrain şi în alte ţări din regiune", afirmă el.

Pe de altă parte, atacurile cu avioane fără pilot care ating persoane "nevinovate" sunt condamnabile, declară preşedintele iranian, care se referă la strategia antiteroristă americană.