Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Vot surpriză în Camera Deputaţilor: OUG 55 a picat

Ordonanţa de Urgenţă care permite migraţia politică a aleşilor locali nu a trecut la vot în plenul Camerei Deputaţilor. OUG 55/2014 a fost supusă votului final, dar nu a întrunit numărul necesar de voturi favorabile pentru a fi adoptată.

OUG privind migraţia aleşilor locali a primit 195 de voturi "pentru", 109 voturi "împotrivă" şi 21 de abţineri.

Camera Deputaţilor este prima cameră sesizată, ultimul cuvânt avându-l Senatul.

Premierul Victor Ponta declară că nimeni din cei care au trecut deja de la un partid la altul nu-şi va pierde mandatul.

Au fost 195 de voturi «pentru», 110 «împotrivă», mai trebuiau încă opt. Colegii de la UDMR au spus foarte clar că nu votează şi au lipsit din deputaţi. Se va discuta la Senat”, precizează Victor Ponta.

El se bucură că OUG 55 trece deja de Parlament, arătând că astfel se închide discuţia despre acest document, putând fi atacat la Curtea Constituţională, când va deveni lege.

Liderul deputaţilor PDL, Tinel Gheorghe, speră ca OUG 55 să fie respinsă de Senat, pentru a nu avea posibilitatea de a o contesta la Curtea Constituţională.

Deputatul UDMR, Marton Arpad, spune că documentul este în vigoare până când Parlamentul se pronunţă.

Liderul deputaţilor PNL, George Scutaru, a mulţumit parlamentarilor care nu au fost timoraţi de prezenţa premierului Victor Ponta.

OUG 55 le permite aleşilor locali ca într-un termen de 45 de zile să-şi schimbe partidul, fără a-şi pierde mandatul. Ei au şi posibilitatea de a fi independenţi.