Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Weber: Îl înţeleg pe Vosganian, uman vorbind, dar sunt convinsă că parlamentarii vor da curs solicitării Parchetului

Eurodeputatul Renate Weber spune la RFI că-l înţelege pe ministrul Economiei, Varujan Vosganian, din punct de vedere uman, după ce liberalul le-a solicitat parlamentarilor să nu voteze cererea de urmărire penală a sa. Deputata europeană crede însă că Legislativul nu va ţine cont de rugămintea colegului ei de partid.

Renate Weber îşi explică poziţia: "La nivel uman pot să-l înţeleg pe domnul Vosganian, căruia i se pare că e o solicitare şi toată această investigaţie făcută de DIICOT cred că i se pare atât de exagerată şi de nesusţinută de nimic încât repet, din punct de vedere uman îl înţeleg, mai ales că domnia sa ştie foarte bine, ăsta poate să fie, normal, motivul pentru care să-şi piardă locul în Guvern".

Urmărire penală Vosganian

Renate Weber, eurodeputat PNL

AscultăDownload

"Pe de altă parte, din punct de vedere politic, eu sunt aproape convinsă că de fapt colegii domnului Vosganian vor da curs solicitării primite din partea Parchetului", afirmă eurodeputatul PNL.

 

Ce spune Varujan Vosganian?

 

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a publicat pe blog o serie de note adresate comisiei juridice şi plenului Senatului, în care solicită parlamentarilor să nu voteze cererea de urmărire penală a sa.

"Având în vedere solicitarea procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, adresată Senatului României, de a cere urmărirea mea penală pentru infracţiunile de complot şi subminare a economiei naţionale, depun următoarele note scrise, în atenţia Comisiei juridice şi a Plenului Senatului României, cu următoarea structură: 1. Puterea exclusivă de apreciere a Senatului de a cere urmărirea mea penală pentru fapte săvârşite în calitate de membru al Guvernului. 2. Natura exclusiv politică, iar nu penală, a faptelor reţinute de parchet. 3. Caracterul corect al deciziilor politice luate. 4. Reaua-credinţă manifestă a procurorului de caz. 5. Concluzii", se arată în materialul datat 23.09.2013, postat joi pe blogul senatorului PNL.

Varujan Vosganian mai susţine că la dosar "nu există absolut nicio probă (interceptări telefonice, declaraţii de martori, alte probe) privind vreo implicare" a sa în vreun complot sau în subminarea economiei naţionale.