Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Anca Boagiu: Audierea Corinei Creţu va fi corectă şi normală

anca_boagiu_audierea_corinei_cretu_va_fi_corecta_si_normala.jpg

Comisarul european desemnat, Corina Creţu

Premierul Victor Ponta încearcă să-şi spele o ilegalitate prin votul majorităţii parlamentare. O spune la RFI senatorul PDL, Anca Boagiu, preşedintele Comisiei pentru Afaceri Europene din Camera Superioară a Parlamentului. Comisiile reunite o vor audia luni pe Corina Creţu, comisar european desemnat în echipa Juncker.

Anca Boagiu precizează că "va fi o audiere corectă şi normală, sper şi din partea celorlalţi senatori şi deputaţi. Suntem din nou în faţa unei situaţii în care Victor Ponta este repetent. E repetent şi în plan moral şi în plan legal. Dacă discutăm despre moralitate, astăzi, ce a cerut Ponta Parlamentului este o acţiune care vine doar să spele o ilegalitate, pe care a făcut-o cu ceva timp în urmă, prin transmiterea nominalizărilor, pentru că a trimis două la momentul respectiv, nominalizărilor ilegale de comisari. Spun ilegale pentru că nu a trecut prin procedura de audiere prevăzută de lege. Mai mult decât atât, a spus în permanenţă că audierea se va face atunci când va şti care este portofoliul. Iată că astăzi, audierea a fost solicitată doar către comisiile de Afaceri Europene, fără a fi chemaţi la audiere şi reprezentanţii din celelalte comisii de specialitate, care au de-a face cu portofoliul Dezvoltare Regională. Practic, domnul Ponta astăzi fură din nou rezultatele muncii altora, pentru că el ceruse din nefericire portofoliul de Dezvoltare şi Asistenţă Financiară pentru doamna Creţu, nicidecum portofoliul de Dezvoltare Regională şi încearcă şi va reuşi cu majoritatea covârşitoare pe care reuşeşte să o mobilizeze şi să o streseze să voteze în favoarea tuturor ilegalităţilor lui, să-şi acopere ilegalitatea pe care a făcut-o atunci când a trimis scrisoarea către Parlamentul European".

"Evident, pentru noi şi o spun ca vicepreşedinte PPE de data aceasta şi ca om care chiar ştie ce a stat în spatele acestor negocieri, este un succes că am obţinut portofoliul de Dezvoltare Regională, este un succes că şeful statului în negocierile pe care le-a dus a obţinut acest portofoliu şi nu celălalt portofoliu, care era de importanţă mult mai mică pentru România", spune senatorul PDL.

 

"Trebuie un vot pentru România, deşi Ponta ne-a făcut de ocară"

 

Corina Creţu "va trece printr-un proces de evaluare astăzi şi eu sper ca împreună cu toţi colegii să înţelegem un lucru, că trebuie să dăm un vot pentru România, deşi Ponta a avut grijă să ne facă de ruşine şi de ocară, transmiţând aş spune copilăreşte, deşi el nu face nimic copilăreşte, el face totul ca un mic hoţoman, prin spate, după care vine să-şi spele prostiile, prin votul majorităţii parlamentare pe care o are", acuză Anca Boagiu.

Întrebată cum vor vota parlamentarii PDL, senatoarea democrat-liberală a răspuns: "Nu te poţi opune unui portofoliu de dezvoltare regională, care a fost alocat României. Este până la urmă recunoaşterea muncii pe care noi am depus-o de-a lungul anilor şi a credibilităţii pe care ne-am străduit din răsputeri să o construim, ca stat democratic şi stat proeuropean, ceea ce nu face domnul Ponta".

 
Anca Boagiu, intervievată de Cosmin Ruscior, despre audierea comisarului european desemnat, Corina Creţu