Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Sebastian Lăzăroiu: Victor Ponta nu are motive să stea liniştit, sunt suspiciuni că el e fostul ofiţer acoperit

Fostul consilier prezidenţial, Sebastian Lăzăroiu, avansează un nou scenariu în cazul candidatului-ofiţer acoperit. "S-ar putea ca domnul Ponta, având o dublă comandă, să nominalizeze un şef al său pentru funcţia de premier", spune Lăzăroiu la RFI.

Sebastian Lăzăroiu afirmă că există suspiciunea că premierul Victor Ponta ar fi de fapt fostul ofiţer acoperit despre care vorbea preşedintele Traian Băsescu: "Nu cred că are motive să stea liniştit, mai ales că multe suspiciuni duc spre domnul Ponta ca fiind acel fost ofiţer acoperit de care vorbea preşedintele Traian Băsescu".

"S-ar putea să vedem mai mult între cele două tururi de scrutin, în sensul că o să vedem ce înseamnă dubla comandă. S-ar putea ca domnul Ponta, având o dublă comandă, să nominalizeze un şef al său pentru funcţia de premier. Când ai dublă comandă şi câştigi alegerile şi eşti preşedintele României, s-ar putea ca şeful tău de pe linia serviciilor secrete să spună: "numeşte-mă pe mine premier!" şi tu ca preşedinte, ştiind că eşti sub comanda lui, să-l şi numeşti", spune fostul consilier prezidenţial.

Întrebat dacă se referă la George Maior, Lăzăroiu a răspuns: "Se vehiculează această variantă, dar s-ar putea să vedem mai multe în al doilea tur de scrutin".

 
Sebastian Lăzăroiu, intervievat de Cosmin Ruscior, despre scenariul Ponta-fost ofiţer acoperit