Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Lăzăroiu: Udrea nu e potrivită pentru funcţia de preşedinte. Macovei n-are nimic agăţat de coadă

Elena Udrea nu este potrivită pentru postul de preşedinte al României, pentru că nu are experienţă în politica externă şi de securitate. O spune la RFI fostul consilier prezidenţial, Sebastian Lăzăroiu, membru al Fundaţiei Mişcarea Populară. El explică de ce o susţine pe Monica Macovei la Preşedinţie.

În opinia lui Sebastian Lăzăroiu, "din toţi candidaţii, (Monica Macovei) e singura figură mai luminoasă şi e singura persoană autentică şi care nu are nimic de ascuns, îi ştim realizările dinainte şi nu are nimic agăţat de coadă, nici un fel de scandal de corupţie, nici un fel de asociere cu grupuri de afaceri oculte (...). Din oferta care există, eu cred că Monica Macovei e cea pentru care eu aş fi putut să optez".

Elena Udrea în turul doi? "Nu cred, nu cred că intră în turul doi. Nu cred că e potrivită pentru funcţia de preşedinte. Nu o văd în turul doi, pentru că doamna Udrea şi-a mai testat o dată potenţialul la alegerile europarlamentare, când a făcut o campanie aproape prezidenţială, deşi nu candida, era pe afiş, a fost figura centrală a campaniei PMP şi a luat 6%. Cu 6% nu cred că se intră în turul doi. Şi nu văd motive pentru care ar lua mult mai mult. Bun, poate o să ia 7%, dar în trei luni nu cred că s-au schimbat lucrurile atât de mult legat de imaginea publică a doamnei Udrea, pe care şi-a construit-o singură în ultimii zece ani", spune fostul consilier prezidenţial.

Întrebat de ce consideră că Elena Udrea nu e potrivită pentru funcţia de preşedinte, Sebastian Lăzăroiu a răspuns: "Nu e potrivită pentru că nu are experienţă în zona de politică externă, politică de securitate. Aici de departe, Monica Macovei de exemplu stă mai bine nu decât ea, decât mulţi alţi candidaţi, chiar şi decât Victor Ponta".