Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


David Cameron: O intervenţie britanică în Irak ar dura câţiva ani

david_cameron_o_interventie_britanica_irak_dura_cativa_ani.jpg

Premierul britanic, David Cameron (Foto: Reuters/Neil Hall)

Premierul britanic, David Cameron, a declarat vineri că intervenţia Marii Britanii în Irak, împotriva grupării Statul Islamic, dacă va fi autorizată de Parlament, "ar dura câţiva ani", potrivit AFP. Avioanele britanice de tip Tornado, mobilizate în regiune, ar putea să efectueze primele raiduri încă de vineri seară.

David Cameron a convocat Camera Comunelor în sesiune extraordinară, pentru a vota participarea Marii Britanii la coaliţia internaţională împotriva grupării Statul Islamic.

"Aceasta va fi o misiune care nu va dura câteva luni, ci câţiva ani, dar cred că trebuie să ne pregătim pentru acest angajament", a spus premierul britanic.

"Caracteristicile acestei campanii vor fi răbdarea şi perseverenţa", a continuat Cameron, care a avertizat că nu vor fi "trupe britanice sau occidentale care să ocupe Irakul".

"Cred că trebuie să facem mai mult în Siria", a mai afirmat premierul britanic, în condiţiile în care Parlamentul se pronunţă vineri doar asupra posibilităţii de a participa la raiduri aeriene în Irak.

Avioanele britanice de tip Tornado, mobilizate în regiune, ar putea să efectueze primele raiduri încă de vineri seară.

 
Corespondentul RFI la Londra, Petru Clej, despre discursul lui David Cameron privind Statul Islamic