Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Alianța Creștin-Liberală l-a lansat oficial pe Iohannis pentru Cotroceni

Liderul PNL și reprezentantul Alianței Creștin-Liberale în alegerile prezidențiale, Klaus Iohannis, și-a lansat candidatura în Piața Victoriei din București. Iohannis urmează să prezinte oficial luni, la Palatul Parlamentului, programul său electoral, ”România lucrului bine făcut”. Klaus Iohannis și-a depus pe 20 septembrie candidatura la Biroul Electoral Central.

Primul discurs a fost rostit de secretarul general al Partidului Popular European, Antonio Lopez Isturiz. România, cu Iohannis preşedinte, ”va rămâne în Europa, nu va vira spre Eurasia”, a spus liderul popular european criticându-l, totodată, pe premierul Ponta pentru ordonanţele de urgenţă.

”La nivelul conducerii PPE am urmărit cu stupoare ce a făcut guvernul premierului Ponta din România prin ordonanţele sale de urgenţă care eludează statul de drept (....). Am asistat sideraţi la declaraţiile halucinante ale premierului Ponta, actualmente candidat la Preşedinţie, ce compară mandatul actualului preşedinte cu atrocităţile naziste. O astfel de exprimare absurdă rar găseşti la vreun lider european, iar noi în Europa nu tolerăm astfel de abordări politicianiste”, a declarat secretarul general al PPE, Antonio Lopez Isturiz, în deschiderea mitingului ACL de lansare a lui Klaus Iohannis.

”Pornesc în această bătălie cu încredere și convingere. Forța mea este forța voastră, viziunea mea este viziunea voastră, iar victoria mea va fi victoria voastră. A venit vremea faptelor. Mă cunoașteți, sunt un om al faptelor, nu al vorbelor goale, sunt un om al promisiunilor onorate, nu al spectacolului și scandalului”, a spus Klaus Iohannis.

”Sunt în serviciul public pentru comunitatea mea din anul 2000. Tot ce am construit până acum este cartea mea de vizită.    Dacă nu ai valori și nu crezi în nimic când ești la Palatul Victoria, nu o să ai valori și nu o să crezi în nimic când o să fii la Palatul Cotroceni. Vă vorbesc vouă, celor mai tineri, și vă spun, voi sunteți viitorul pentru care trebuie să construim România lucrului bine făcut. Nu vreau ca generația voastră, a celor de 30, 40, 45 de ani, sa fie încă o generație de sacrificiu. Mă adresez vouă și vă spun: Încă nu este prea târziu, însă peste 5 ani va fi”, a continuat candidatul ACL în alegerile prezidențiale.

Klaus Iohannis și-a depus pe 20 septembrie candidatura la Biroul Electoral Central, unde a adus peste 2.000.000 de semnături.

Iohannis urmează să prezinte oficial luni, la Palatul Parlamentului, programul său electoral, ”România lucrului bine făcut”.