Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Vestea proastă dată de Emil Boc conducerii PDL

Emil Boc a anunţat că nu se va înscrie în cursa internă din PDL pentru nominalizarea unui candidat la prezidenţiale. Primarul de Cluj era cel mai bine cotat în sondajele interne acum câteva săptămâni. Mulţi lideri importanţi ai partidului au declarat în ultima perioadă că fostul premier ar fi o variantă bună de candidat pentru Cotroceni.

Emil Boc este ferm în decizia sa: "Nu mă înscriu în competiţia internă din PDL pentru Preşedinţie, avem treabă aici (la primăria Cluj-Napoca-n.r.). Cred, însă, în actualul context, că dreapta are nevoie acum, mai mult ca niciodată, să fie unită sau să se unească cât mai repede, pentru că doar aşa va putea învinge stânga distrugătoare a statului de drept şi a locurilor de muncă din România. Cu cât se va face mai târziu această unificare a dreptei, cu atât se vor diminua şansele victoriei. De aceea, doar o dreaptă unită poate să bată stânga şi la următoarele alegeri, dar mai ales la alegerile prezidenţiale de anul viitor".

Emil Boc spune că dreapta trebuie să meargă în alegerile prezidenţiale de anul viitor cu un singur candidat: "A merge cu mai mulţi candidaţi ar însemna o diminuare substanţială a şanselor de victorie. Dar o dreaptă unită poate câştiga şi România are nevoie de dreapta. Ne place, nu ne place, astea sunt soluţiile care s-au demonstrat în România că asigură supravieţuirea economică, cu efortul românilor, iar pentru consolidarea democraţiei avem nevoie de orientări de centru-dreapta şi nu de stânga, care are apucături de origine stalinisto-comuniste".

Fostul prim-ministru declarase şi astă vară că vrea să rămână primar la Cluj-Napoca.

Luni, 7 octombrie, au început înscrierile pentru desemnarea candidatului PDL la preşedinţia României.