Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Ioan Oltean: Va fi o campanie dură, scapă cine poate

PSD a furat startul în campania electorală pentru alegerile prezidenţiale, declară la RFI vicepreşedintele PDL, Ioan Oltean. El precizează că Alianţa Creştin Liberală a depus plângeri la Birourile Electorale judeţene. Oltean mai spune că va fi o campanie "dură", pe model "scapă cine poate".

Ioan Oltean afirmă că "astăzi este prima zi de campanie pentru candidaţii şi pentru partidele care sunt obişnuite să respecte legea, pentru că avem şi candidaţi şi partide pentru care campania a început zilele trecute, când au început de fapt să monteze bannerele, să pună afişe şi să încalce în mod flagrant, în ultimă instanţă, legislaţia în vigoare".

Vicepreşedintele PDL precizează că "este vorba de Partidul Social Democrat, de candidatul său, Victor Ponta, care au furat startul. Noi am depus plângeri la Birouri Electorale judeţene, dar din păcate, legislaţia în vigoare prezintă o mare lacună, pentru că nu prevede nici un fel de sancţiune pentru cei care încep campania electorală înainte de termenul prevăzut în lege".

În opinia lui Ioan Oltean, "va fi o campanie dură, va fi o campanie în care fiecare va fi condus de un laitmotiv extrem de prezent astăzi, scapă cine poate, în sensul că fiecare va dori să ajungă la sufletul electoratului şi va dori să ajungă în casa electoratului, în casa fiecărui cetăţean, pentru a-şi convinge, unii prin mijloace corecte, alţii prin mijloace mai puţin corecte, că el sau ei sau partidul din care face parte este forţa politică în măsură să dea un candidat pentru cea mai înaltă demnitate, cea de preşedinte al României".

 
Ioan Oltean, intervievat de Cosmin Ruscior, despre campania electorală pentru alegerile prezidenţiale