Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Oltean: ACL nu se gândeşte sub nici o formă la susţinerea altui candidat, ne batem pentru Iohannis

oltean_acl_nu_se_gandeste_sub_nici_o_forma_la_sustinerea_altui_candidat_ne_batem_pentru_iohannis.jpg

Candidatul Alianţei Creştin Liberale la Preşedinţie, Klaus Iohannis

Vicepreşedintele PDL, Ioan Oltean, exclude "orice fel de problemă juridică în perioada care urmează", legată de candidatura lui Klaus Iohannis la Preşedinţie. Oltean spune la RFI că Alianţa Creştin Liberală nu se gândeşte la susţinerea altui candidat.

Întrebat dacă are emoţii legate de dosarul de incompatibilitate al lui Klaus Iohannis, Ioan Oltean a răspuns: "Nu am nici un fel de emoţie în privinţa aceasta şi cred într-o judecată dreaptă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie".

I-ar sprijini ACL pe Teodor Meleşcanu, Elena Udrea sau Monica Macovei, dacă ar apărea o problemă cu candidatura lui Klaus Iohannis? Vicepreşedintele PDL declară că "este exclusă orice fel de problemă juridică în perioada care urmează. Termenul de 30 de zile care a rămas până pe 2 noiembrie nu poate aduce nici un fel de surprize prin prisma acestui fapt. De aceea, noi nu ne gândim sub nici o formă la susţinerea altui candidat, avem candidatul nostru, ne batem pentru el, credem în Klaus Iohannis, credem în drumul lui şi în menirea lui. Nu există nici un fel de risc, nici un fel de surpriză care să poată să ne determine să gândim altceva decât susţinerea corectă, clară, puternică, a candidatului nostru, Klaus Iohannis".

Ce s-ar întâmpla dacă un eventual verdict de incompatibilitate ar fi dat după alegeri, iar Klaus Iohannis câştigă scrutinul? "Dacă Doamne fereşte s-ar întâmpla aşa ceva, va avea efecte pentru viitor, nu pentru trecut. În consecinţă, candidatura nu este pusă în pericol, mandatul nu este pus în pericol. Curtea Constituţională nu va avea nici un fel de motive şi nici un fel de element la îndemână, care să justifice o decizie ce ar putea fi potrivnică candidatului nostru şi mandatului de preşedinte al lui Klaus Iohannis", conchide Oltean.

Instanţa supremă a admis recent recursul Agenţiei Naţionale de Integritate în dosarul de incompatibilitate al lui Klaus Iohannis.

 
Ioan Oltean, intervievat de Cosmin Ruscior, despre alegerile prezidenţiale