Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Şeful SRI îşi va da demisia după alegeri

Directorul SRI, George Maior, a anunţat vineri la Timişoara că după instalarea noului preşedinte îi va înainta acestuia demisia din funcţie. El consideră că noul şef al statului ar trebui să facă o evaluare asupra activităţii sale în fruntea Serviciului şi să ia o decizie.

Şeful SRI, George Maior, a fost întrebat de jurnalişti dacă serviciile de informaţii ar trebui să se implice în viaţa politică.

"Deloc nu ar trebui să se implice serviciile secrete, ca să fie clar. Vedeţi, în contextul fiecărei campanii electorale, discursul politic aduce în atenţie, din nefericire şi serviciile de informaţii. Din punctul de vedere al propriului meu serviciu, vă garantez că stă deoparte de această luptă politică, ne interesează să ne facem treaba bine. În ce mă priveşte, se vehiculează, nu a venit dinspre mine acest lucru, în legătură cu evoluţia mea politică, nu e cazul, nu mi s-a propus niciodată şi nu am discutat cu nimeni ideea de prim-ministru, ba dimpotrivă, eu cred că e normal ca viitorul preşedinte să decidă în privinţa serviciilor de informaţii. Din punctul meu de vedere, voi merge spre noul preşedinte, îmi voi prezenta demisia şi el va decide dacă activitatea mea în fruntea acestui serviciu poate să continue sau nu", declară George Maior.

Sâmbătă se împlinesc opt ani de când George Maior a fost numit la conducerea SRI.

Numele său a fost vehiculat de o parte a presei pentru postul de prim-ministru, în cazul în care Victor Ponta câştigă alegerile prezidenţiale din noiembrie.

Şeful SRI s-a aflat vineri la Timişoara, unde a primit titlul de "Doctor Honoris Causa" al Universităţii de Vest.

 
Politologul Alexandru Radu despre demisia lui George Maior