Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Săftoiu: Campania din teritoriu şi cea din media sunt două lumi total diferite

Campania electorală din presă este redusă la "aspecte de cancan, pe un ton justiţiar". Iată ce declară la RFI purtătorul de cuvânt al PDL, Adriana Săftoiu, care precizează că temele abordate de candidaţi "în fabrici şi uzine" sunt cu totul altele. Ea afirmă pe de altă parte că nu ar fi o surpriză dacă preşedintele Traian Băsescu l-ar susţine pe Klaus Iohannis într-un eventual tur doi.

În opinia Adrianei Săftoiu, "lucrurile mai urâte se întâmplă, din punctul meu de vedere, în dezbaterile media, adică sunt două lumi total diferite. În momentul în care te ataşezi staff-ului de campanie şi eşti alături de candidat, discuţiile directe cu oamenii, că vorbim de fabrici, uzine, se fac vizite în fabrici, în uzine, se fac mitinguri, se merge pe stradă, ceea ce întreabă lumea, ceea ce discuţi cu oamenii, subiectele pe care le abordează sunt cu totul şi cu totul diferite de ceea ce se dezbate pe media, unde din păcate campania este redusă doar la aspecte de cancan, cu un ton foarte justiţiar şi până la urmă nici măcar astea, din ceea ce văd eu, nu sunt subiecte elucidate de media, ci exploatate la maxim zi de zi. Ai senzaţia, dacă nu te-ai duce pe teren şi te-ai uita doar la televizor, că trăieşti în două lumi total diferite".

Întrebată dacă se aşteaptă ca preşedintele Traian Băsescu să-l susţină pe Klaus Iohannis într-un eventual tur doi al alegerilor prezidenţiale, Adriana Săftoiu a răspuns: "Nu cred că ar fi o mare surpriză dacă ar face acest lucru, asta în condiţiile în care Traian Băsescu rămâne consecvent cu declaraţia de până acum că totuşi va susţine candidatul dreptei".

 
Adriana Săftoiu, intervievată de Cosmin Ruscior, despre campania pentru alegerile prezidenţiale