Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Stolojan: Campania de până acum, marcată de atacuri sub centură

Klaus Iohannis este un om ferm pe valori, dar principalul handicap este timpul foarte scurt de adaptare la postura de candidat. O spune la RFI europarlamentarul PDL, Theodor Stolojan. El critică "atacurile sub centură" din campanie.

Theodor Stolojan se arată "dezamăgit, pentru că avem experienţa recentelor alegeri pentru Parlamentul European, unde nu s-au putut discuta, dezbate, sub nici o formă, problemele reale ale unei asemenea campanii şi anume ce obiective are România în relaţiile cu Uniunea Europeană şi invers, cum pot fi aduse la îndeplinire aceste obiective. Eu sper ca următoarele săptămâni să dea prilejul unor dezbateri reale a ceea ce înseamnă funcţia de preşedinte, problemele reale ale României, care ţin de resortul Preşedinţiei. În prima săptămână am văzut cu toţii atacuri sub centură, în care excelează doamna Firea, nu mă aşteptam de la o doamnă să aibă o asemenea poziţie".

Care este principalul atu al lui Klaus Iohannis? "Este un om care-şi ţine cuvântul, un om ferm pe valori, nu le schimbă, un om care a demonstrat că a făcut în viaţa lui lucruri importante, este primarul unui oraş, care a devenit un oraş european în România", consideră europarlamentarul PDL.

Principalul handicap al lui Klaus Iohannis în această campanie? "Timpul foarte scurt de adaptare la postura de candidat. Asta înseamnă că această muncă poate trebuia luată mai din timp, dar astea au fost circumstanţele şi eu cred că dânsul va face faţă cu succes acestei campanii şi va deveni preşedintele de care de fapt România şi românii au nevoie", conchide Stolojan.

 
Theodor Stolojan, intervievat de Cosmin Ruscior, despre campania electorală pentru alegerile prezidenţiale