Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Întâlnire Poroşenko-Putin la Milano

intalnire_porosenko_putin_la_milano.jpg

Petro Poroşenko, Vladimir Putin şi Angela Merkel, aici pe 6 iunie 2014 (Foto: Reuters/Kevin Lamarque)

Preşedinţii Ucrainei şi Rusiei se vor întâlni la Milano săptămâna viitoare. Petro Poroşenko şi Vladimir Putin vor discuta despre conflictul armat din estul Ucrainei. Pe teren, confruntările armate dintre forţele ucrainene şi separatiştii proruşi s-au soldat vineri cu uciderea a cinci persoane.

Preşedinţii Ucrainei şi Rusiei vor participa la un summit la care mai sunt aşteptaţi între alţii cancelarul german, Angela Merkel, premierul italian, Matteo Renzi şi cel britanic, David Cameron.

Kremlinul a evocat deja posibilitatea acestei întâlniri la Summitul ASEM (Dialogul Asia-Europa), la care vor participa reprezentanţi ai Uniunii Europene şi ai mai multor ţări asiatice, în perioada 16-17 octombrie.

"Nu mă aştept la negocieri uşoare", dar "sunt optimist", declară Petro Poroşenko.

Pe 6 iunie, liderii francez, german, rus şi ucrainean au discutat despre conflictul din Ucraina, la marcarea a 70 de ani de la Debarcarea aliată în Normandia. De atunci, Vladimir Putin şi Petro Poroşenko s-au mai întâlnit la sfârşitul lunii august, în privat, timp de peste două ore, la summitul regional de la Minsk, în Belarus.

Între timp, confruntările armate dintre forţele ucrainene şi separatiştii proruşi în estul Ucrainei s-au soldat cu uciderea a patru civili şi a unui militar, vineri, potrivit unor surse oficiale, citate de AFP.