Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Decizie importantă a USL privind descentralizarea

decizie-important-usl-privind-descentralizarea.jpg

Guvernul îşi asumă răspunderea pe descentralizare (Foto: www.gov.ro).

Descentralizarea în administraţia publică va fi realizată prin asumarea răspunderii Guvernului. Anunţul a fost făcut vineri de premierul Victor Ponta, într-o conferinţă de presă comună cu preşedintele PNL, Crin Antonescu. Şeful Executivului spune că vrea ca descentralizarea să aibă loc înainte de adoptarea bugetului de stat pe anul viitor.

Premierul Victor Ponta a anunţat după şedinţa USL că proiectul legii descentralizării va fi adoptat prin asumarea răspunderii Guvernului, în luna noiembrie, înainte de adoptarea bugetului pe anul 2014, dacă va exista susţinerea majorităţii.

Victor Ponta a precizat că s-a ajuns la concluzia că lucruri ce ţin de ordine publică şi poliţie vor fi tratate separat de legea descentralizării.

Guvernul vrea să promoveze descentralizarea în regim de urgenţă, declara pe 10 octombrie la RFI vicepremierul Liviu Dragnea. El aprecia că "şi Ordonanţa de Urgenţă şi proiect de lege în procedură de urgenţă pot fi variante foarte bune". Dragnea se temea la vremea respectivă că există riscul ratării unui an, dacă se alege o procedură obişnuită.