Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Tăriceanu: Cetăţenii sunt neinteresaţi de campanie; riscul să avem un preşedinte nepregătit e foarte mare

default.png

RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
Sursa imaginii: 
RFI

Călin Popescu Tăriceanu se declară dezamăgit că interesul alegătorilor faţă de campania electorală este slab. Candidatul independent la Preşedinţie spune la RFI că există riscul ca viitorul preşedinte să nu fie pregătit pentru această funcţie şi după aceea "regretele sunt inutile".

Călin Popescu Tăriceanu se arată decepţionat de prima săptămână de campanie pentru alegerile prezidenţiale: "Într-un fel, aş spune, sunt puţin dezamăgit. Există un relativ slab interes din partea publicului, a cetăţenilor. Poate cei care sunt implicaţi în campanie au impresia că lucrurile dau în clocot, dar cetăţenii îşi văd de lucrurile lor, cum de fapt e normal. Dar pe de altă parte, sigur că lipsa de interes, lipsa de preocupare pentru dezbaterea publică este contraproductivă, pentru că riscul de a ajunge în situaţia în care să avem un preşedinte nepregătit pentru această funcţie este foarte mare şi după aceea, regretele sunt inutile".

Candidatul independent la Preşedinţie precizează că "cea mai mare parte a discuţiilor (cu alegătorii-n.r.) se referă la problemele cu care se confruntă cetăţenii: locuri de muncă, perspectiva economică, veniturile, nivelul scăzut al veniturilor, fie că vorbim de cei care sunt salariaţi, fie că vorbim de pensionari, acestea sunt cele mai importante preocupări, ele revin recurent, nu ţin de responsabilitatea directă a preşedintelui, dar sigur că preşedintele nu poate să ignore aceste mesaje de la cetăţeni, nu poţi să refuzi o astfel de discuţie, nu poţi să nu încerci să le schiţezi care ar fi modalitatea în care lucrurile se pot schimba".

 
Călin Popescu Tăriceanu, intervievat de Cosmin Ruscior, despre campania pentru alegerile prezidenţiale