Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Pierde Ponta cursa pentru Cotroceni?

ponta.jpg

Victor Ponta

Asistăm la un cutremur pentru prezidențiabilul Ponta! Afirmația este făcută la RFI de politologul Andrei Țăranu. În opinia analistului, pentru a câștiga scrutinul din noiembrie, Victor Ponta trebuie să convingă nehotărâții or acest lucru va fi extrem de dificil după dezvăluirile președintelui Băsescu.

Șeful statului a spus răspicat luni seară, în interviul acordat Realitatea TV că "Victor Ponta a fost ofițer acoperit al Serviciului de Informații Externe între 1997 și 2001". Președintele a prezentat mai multe documente în sprijinul afirmației sale.

Replica premierului a venit 12 ore mai târziu. Declarațiile lui Traian Băsescu sunt ”numai minciuni”, a spus Victor Ponta. El a mai declarat că din 1995, când a terminat Facultatea de Drept, a respectat legile și și-a servit țara și va face acest lucru în continuare.

Pentru Victor Ponta este o lovitură serioasă. Apărarea premierului, până acum cel puțin, nu a fost convingătoare, spune politologul Andrei Țăranu. Probabil că Ponta va intra în turul al doilea al prezidențialelor, dar pentru scrutinul din 16 noiembrie se complică lucrurile. E greu de crezut că Ponta poate să obțină suficiente voturi pentru a câștiga cursa pentru Cotroceni, la care a pornit din postura de favorit..

Între 35-40% din cetățenii României nu știu dacă vor merge la vot sau cu cine vor vota la alegerile prezidențiale. Acest bazin electoral este aproape egal cu cel pe care mizează PSD-PC-UNPR, explică politologul Andrei Țăranu (audio).

 
Politologul Andrei Țăranu intervievat de Magda Prelipceanu