Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Florin Iordache (PSD): Nu ne interesează în acest moment crearea altei majorităţi. Eu ştiu ce va fi la anul?

PSD nu este interesat acum de crearea altei majorităţi parlamentare, declară la RFI deputatul Florin Iordache. Precizarea sa vine în contextul în care formaţiunea social-democrată este pe punctul de a obţine majoritatea în cele două Camere, fără PNL. Iordache susţine că PSD nu urmăreşte să-şi facă o plasă de siguranţă prin acceptarea unor parlamentari de la PP-DD.

Florin Iordache spune că PSD nu caută "în acest moment" alte majorităţi parlamentare: "Nu ne interesează în acest moment crearea unei alte majorităţi. Noi am fost votaţi şi mandataţi pe un anumit proiect de guvernare, împreună cu colegii de la PNL. Într-adevăr foarte mulţi colegi s-au îndreptat către noi, către PSD, pentru că prin proiectul politic pe care PSD-ul ca partid îl oferă dă mai multe garanţii pentru o carieră politică în continuare, dar nu ne interesează în acest moment crearea unei alte majorităţi, adică toate proiectele şi cu tot ceea ce am venit în faţa electoratului am venit împreună cu colegii din PNL, inclusiv ultimul proiect, cel care vizează descentralizarea. Mergem împreună cu ei. În acest moment, PSD-ul nu-i interesat de o altă majoritate".

Întrebat când ar fi interesat PSD de formarea altei majorităţi, deputatul a răspuns: "Păi, nu, eu vă spun... noi discutăm acum. Eu ştiu ce va fi la anul? Eu vă spun că PSD-ul nu e interesat acum de o altă majoritate. Avem împreună cu colegii proiecte comune, pe care le susţinem şi pe care le discutăm, cum e şi acesta de la Roşia Montană. Că sunt discuţii, nici o problemă, dar putem sta la masă şi să le amendăm împreună".

 

Politica racolărilor

 

Întrebat de ce în timpul guvernării PDL, PSD-ul a criticat politica racolărilor de parlamentari, iar acum face la fel, Florin Iordache a răspuns: "Dacă aceşti colegi care au fost votaţi şi au ajuns în Parlament sunt nemulţumiţi şi doresc să vină către noi, ce le spunem, nu vă primim, plecaţi acasă? Dacă sunt de acord cu proiectul politic al nostru şi dacă ne susţin în Parlament, pentru că în Parlament sunt foarte multe legi, discutăm de legi organice, avem colegi care lipsesc şi atunci practic, fiecare vot contează. De aceea este nevoie de orice coleg venit, dar care respectă o anumită logică de partid".

Întrebat dacă este şi o plasă de siguranţă pentru PSD, parlamentarul a răspuns: "Nu ne trebuie plasă de siguranţă! Majoritatea care există în USL în acest moment nu ne trimite către o plasă de siguranţă, aşa cum spuneţi dvs.".

 
Florin Iordache, intervievat de Cosmin Ruscior, despre majoritatea parlamentară