Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Udrea: Nu luăm în calcul o fuziune între PMP şi noul PNL

udrea_nu_luam_calcul_fuziune_pmp_noul_pnl.jpg

Fuziune PMP-PNL, după alegerile prezidenţiale?

O eventuală fuziune între Partidul Mişcarea Populară şi noul Partid Naţional Liberal nu este luată în calcul, declară la RFI preşedintele PMP, Elena Udrea. Ea se aşteaptă ca oamenii din PDL loiali viziunii lui Traian Băsescu să se alăture PMP.

O fuziune PMP-PNL? "Nu ştiu ce se va întâmpla cu cei de acolo, dacă vor face până la capăt fuziunea sau nu. Deocamdată ştim că Partidul Democrat Liberal s-a desfiinţat. Nu luăm în calcul o astfel de variantă. Luăm în calcul varianta în care oamenii care cred că trebuie dusă mai departe toată lupta preşedintelui pentru modernizarea acestei ţări, oameni care cred că trebuie să implementăm reformele pe care le-am început sau le-am gândit împreună în anii trecuţi şi n-am apucat să le punem în practică, toţi cei care au fost în PDL şi au rămas loiali viziunii pe care a avut-o acest partid în vremea în care era condus de Traian Băsescu sau de Emil Boc vor veni alături de noi în proiectul Mişcarea Populară. Sunt lucruri pentru care oameni din acest partid au muncit, au luptat cel puţin în ultimii zece ani şi pe aceştia îi aştept să construim în Partidul Mişcarea Populară un altfel de partid în ţara aceasta, care să fie capabil să pună mai presus de interesul politic al partidului interesul acestei ţări", spune Elena Udrea.

Întrebată dacă mai sunt la PDL oameni care să-şi dorească o apropiere de Traian Băsescu, preşedinta PMP a răspuns: "Sunt foarte mulţi. Aţi văzut că eu însămi sunt susţinută de foşti lideri, foşti colegi, lideri ai fostului Partid Democrat Liberal, nu vorbesc numai de Emil Boc, sunt mulţi alţii care mă susţin în mod asumat, foarte mulţi oameni de la baza partidului, care sunt alături de mine, pentru că nu se regăsesc în proiectul acesta în care au fost aruncaţi şi anume susţinerea unui candidat care este un candidat USL, domnul Iohannis. Vor veni, oamenii aceştia vor veni categoric alături de Mişcarea Populară, mai ales că acum nu mai există PDL şi trebuie cu toţii să-şi schimbe siglele".

 
Elena Udrea, intervievată de Cosmin Ruscior, despre o eventuală fuziune PMP-PNL