Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Orban: Scandalul de corupţie Hrebenciuc-Şova îl afectează foarte grav pe Ponta, PSD-ul este putred

orban_scandalul_coruptie_hrebenciuc_sova_afecteaza_foarte_grav_ponta_psd_este_putred.jpg

Premierul Victor Ponta, candidatul PSD la Preşedinţie (Foto: www.gov.ro)

"Negocierea dintre Viorel Hrebenciuc şi Dan Şova arată adevărata faţă a PSD", spune la RFI vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban. El declară că scandalurile de corupţie din ultima perioadă îl afectează "foarte grav" pe Victor Ponta.

Ludovic Orban acuză PSD că încearcă să-i scape de închisoare pe membrii săi corupţi: "Noi susţinem de aproape un an de zile introducerea pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor, la şedinţa de plen, a legii amnistiei şi graţierii, pentru a respinge acest proiect de lege, prin care PSD-ul încearcă să îi scape de puşcărie pe toţi cei care au comis fapte de corupţie".

În opinia vicepreşedintelui PNL, "negocierea dintre Hrebenciuc şi Şova arată adevărata faţă a PSD-ului, în care se cere practic iniţierea unei legi a amnistiei şi graţierii de către Ministerul Justiţiei contra sprijinului pentru preşedinţia PSD. Asta arată cu adevărat cine este PSD, arată că de fapt mulţimea de oameni care au săvârşit fapte de corupţie, care au furat din banul public, care şi-au însuşit bunuri care nu le aparţin încearcă să scape de puşcărie şi de fapt asta este miza PSD în aceste alegeri prezidenţiale, să-şi pună un preşedinte care să-i scape de pedeapsă".

 

Imunitatea lui Viorel Hrebenciuc

 

Întrebat dacă se aşteaptă ca Viorel Hrebenciuc şi Dan Şova să rămână fără imunitate parlamentară, Ludovic Orban a răspuns: "Ce s-a întâmplat ieri în cazul Diniţă arată cu claritate care este atitudinea PSD, care nu este la prima atitudine de acest fel. Pur şi simplu nu au venit la vot, au boicotat şedinţa, pentru a nu se întruni cvorumul şi pentru a nu se putea vota cererea DNA. Sunt convins că vor proceda la fel şi în cazul Hrebenciuc şi în toate cazurile care vizează parlamentari sau miniştri PSD care au săvârşit acte de corupţie".

Ludovic Orban crede că scandalurile de corupţie din PSD îl vor afecta pe candidatul acestui partid la Preşedinţie, Victor Ponta: "Îl afectează foarte grav. Cine se aseamănă se adună. Uitaţi-vă că în jurul lui Ponta sunt o mulţime de oameni, chiar o majoritate de pesedişti anchetaţi pentru fapte de corupţie, pentru tunuri revoltătoare pe care le-au dat de-a lungul activităţii lor, de la Şova până la Dragnea, de la Oprişan până la Duicu, de la Nicuşor Constantinescu până la Mazăre, PSD-ul este putred".

 
Ludovic Orban, intervievat de Cosmin Ruscior, despre scandalul de corupţie Hrebenciuc-Şova