Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Ludovic Orban: Nu avem un plan B în cazul Iohannis

default.png

RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
Sursa imaginii: 
RFI

Alianţa Creştin Liberală nu are nici cel mai mic motiv să-şi construiască un scenariu B în cazul lui Klaus Iohannis. O spune la RFI vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban. El precizează că nu are emoţii în privinţa procesului de incompatibilitate al candidatului ACL la Preşedinţie.

Ludovic Orban declară că "domnul Klaus Iohannis este compatibil. Instanţa de fond l-a declarat compatibil şi a desfiinţat literalmente raportul făcut de ANI. Ca atare, Klaus Iohannis n-are absolut nici un fel de problemă cu justiţia".

Întrebat dacă există un scenariu de rezervă, pentru eventualitatea în care Klaus Iohannis pierde procesul cu ANI de la instanţa supremă, liberalul a răspuns: "Nu există nici un fel de scenariu B. Klaus Iohannis este compatibil. Nu există nici cel mai mic motiv pentru a ne construi un scenariu B. Klaus Iohannis este candidatul ACL şi în mod evident are prima şansă să câştige alegerile prezidenţiale. Nu avem nici cea mai mică emoţie în privinţa verdictului pe care-l va da Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie".

 
Ludovic Orban, intervievat de Cosmin Ruscior, despre procesul lui Klaus Iohannis