Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Gheorghe Nichita (PSD): Hrebenciuc şi Şova au greşit că au discutat în campanie; partidul trebuie să fie unit

Viorel Hrebenciuc şi Dan Şova au greşit că au vorbit despre "lucruri de genul ăsta acum, în campanie electorală. E timp după aceea". Iată ce spune la RFI vicepreşedintele PSD, Gheorghe Nichita, primarul municipiului Iaşi. El consideră însă că e "aberant" să nu li se permită oamenilor să discute şi despre chestiuni politice prin telefon.

Gheorghe Nichita face un apel la unitatea PSD: "În Comitetul Executiv de la Orăştie am stabilit că avem un obiectiv major, cel legat de prezidenţiale, de a guverna ţara şi de a face o guvernare locală şi nu de a avea dispute în cadrul partidului vizavi de ce se va întâmpla după alegerile prezidenţiale cu funcţia de preşedinte sau alte funcţii şi alte planuri de carieră ale fiecăruia dintre noi. Partidul trebuie să fie unit, partidul trebuie să fie în clipa de faţă atent la acest obiectiv şi să nu dăm prilej de a fi atacaţi din motive personale de către ceilalţi, astfel încât să ducem campania electorală într-o altă zonă decât cea în care să explicăm românilor ce vrea să facă Victor Ponta ca preşedinte al României".

Vicepreşedintele PSD spune că Hrebenciuc şi Şova au greşit discutând acum şi nu după alegeri: "A vorbi despre o măsură politică la nivel parlamentar sau la nivel local şi aşa mai departe nu este în clipa de faţă pentru mine un act injust. A vorbi este una, dar dacă se întâmpla probabil că era altceva (...). O discuţie nefericită, vreau să vă spun, pentru că astăzi trebuie să ne concentrăm pe campanie şi nu pe acest tip de discuţii (...). Este o discuţie care nu trebuia să aibă loc în acest moment, în care suntem în campanie. Dăm de aici încolo apă la moară celor care vor să ne atace şi au de ce s-o facă. Faptul că au vorbit despre lucruri de genul ăsta acum, în campanie electorală e o greşeală. E timp după aceea. Dar pe de altă parte, nici nu putem acuza acum că oamenii n-au voie să discute şi despre chestiuni politice prin telefon, asta mi se pare aberant".

 
Gheorghe Nichita, intervievat de Cosmin Ruscior, despre cazul Hrebenciuc-Şova