Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


NSA se infiltrează în serverele Google şi Yahoo

Agenţia americană pentru Securitatea Naţională a accesat principalele linii de comunicaţii ce fac legătura între bazele de date ale companiilor Yahoo şi Google. Asta arată documente furnizate de fostul consultant NSA, Edward Snowden, potrivit Washington Post. Oficialii Google se declară "furioşi". Directorul NSA, generalul Keith Alexander, spune pentru Bloomberg TV că agenţia nu a avut acces la bazele de date ale Google şi Yahoo.

NSA poate colecta informaţii din sute de milioane de conturi de mail, prin accesarea liniilor de comunicaţii Google şi Yahoo.

În ultimele 30 de zile înainte de 9 ianuarie 2013, agenţii NSA procesaseră peste 180 de milioane de date, începând de la expeditorul şi destinatarul unui mesaj, până la conţinutul comunicaţiilor de tip text, audio şi video.

Directorul NSA, generalul Keith Alexander, spune pentru Bloomberg TV că agenţia nu a avut acces la bazele de date ale Google şi Yahoo.

Casa Albă şi biroul directorului serviciilor americane de informaţii au refuzat să facă orice comentariu despre presupusa accesare a bazelor de date ale Yahoo şi Google.

Reprezentanţii Google se arată furioşi. "Suntem furioşi când vedem cât de departe a mers Guvernul cu interceptarea datelor din reţelele noastre private, iar asta dovedeşte cât de urgentă e nevoia de reformă", spune David Drummond, responsabilul cu problemele legale de la Google.