Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


M.R. Ungureanu: Victor Ponta e ca un naufragiat deasupra căruia se învârt vulturii

mr_ungureanu_victor_ponta_naufragiat_deasupra_caruia_invart_vulturii.jpg

Premierul Victor Ponta, candidatul PSD la Preşedinţie (Foto: www.gov.ro)

Victor Ponta este aidoma unui echilibrist căţărat pe mai multe scaune suprapuse şi care încearcă din răsputeri să-şi menţină echilibrul, înainte de a cădea în gol. Iată ce spune la RFI prim-vicepreşedintele PDL, Mihai Răzvan Ungureanu, care comentează efectele cazului Hrebenciuc.

În opinia lui Mihai Răzvan Ungureanu, "dincolo de ceea ce se vede la televizor, vă pot spune care este efectul generat de acuzaţiile aduse domnului Hrebenciuc în chiar Colegiul domniei sale (...), unde stând de vorbă cu oamenii chiar zilele acestea, ieri domnul Iohannis a avut un miting la Oneşti, în zonă, mi-am dat seama pe de o parte cât de întinsă este reţeaua de influenţă, nu era om cu care să fi stat de vorbă şi care să nu fi aflat sau speculat pe tema urmăririi penale a domnului Hrebenciuc şi pe de altă parte cât de repede se transformă indiferenţa în furie, într-o supărare care se va evidenţia apoi în votul negativ de la turul întâi şi mai ales de la turul al doilea al prezidenţialelor".

Pentru prim-vicepreşedintele PDL, "Victor Ponta este în momentul de faţă aidoma unui echilibrist căţărat pe mai multe scaune suprapuse. Încearcă din răsputeri să-şi menţină echilibrul înainte de a cădea în gol. Tot eşafodajul acesta de scaune, ca să folosesc analogia mai departe, se clatină. De altfel, sciziunile din propriul partid, care până acum au fost ţinute sub capac, izbucnesc, indiferent de calendarul electoral. Sigur că dizidenţa internă Dragnea-Ghiţă îi creează lui Victor Ponta o problemă foarte mare de credibilitate în interiorul partidului, mai ales că nu puţini sunt baronii locali care îşi întind degetul acuzator către Victor Ponta, reproşându-i că nu-i apără. Nu doar un deficit de credibilitate în interiorul partidului, dar şi un deficit de credibilitate în exteriorul partidului, în rândul propriilor votanţi".

Mihai Răzvan Ungureanu spune că "domnul Ponta în momentul ăsta, în traversarea deşertului electoral, arată ca un naufragiat deasupra căruia se învârt vulturii, aşteptând primul moment de slăbiciune, pentru a-l sfâşia".

 
Mihai Răzvan Ungureanu, intervievat de Cosmin Ruscior, despre Victor Ponta