Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


MRU: Alegătorii să nu le dea votul unor candidaţi scoşi din eprubetă

Mihai Răzvan Ungureanu spune la RFI că le recomandă alegătorilor să nu le dea votul "candidaţilor scoşi din eprubetă sau candidaţilor de laborator", pentru că acest lucru ar echivala cu "un vot în alb dat PSD-ului". Prim-vicepreşedintele PDL comentează şi viitoarea intrare a lui Traian Băsescu în PMP.

În opinia lui Mihai Răzvan Ungureanu, preşedintele Traian Băsescu "îşi asumă o libertate la care are dreptul, după încheierea mandatului prezidenţial şi după cum se vede, încearcă să continue activitatea politică a domniei sale".

Întrebat dacă Traian Băsescu va fi un partener de dialog pentru noul PNL, fostul premier a răspuns: "Rămâne de văzut, pentru că dialogul nu se poate face nici uitând chiar tot ceea ce a despărţit apele în ultimul timp".

Mihai Răzvan Ungureanu declară că "mai mult decât atât contează altceva, ca electoratul care crede în câteva principii limpezi ale funcţionării democraţiei, independenţa justiţiei, statul de drept, buna întemeiere a instituţiilor democratice, aceste principii pe care Klaus Iohannis le afirmă de fiecare dată, să înţeleagă că are pe cine să voteze. Recomandarea pe care o fac cu tot sufletul este ca votul oamenilor care nu au venit încă spre Alianţa Creştin Liberală şi Klaus Iohannis să nu se piardă pe candidaţi scoşi din eprubetă sau candidaţi de laborator, pentru că în afară de Klaus Iohannis şi evident Victor Ponta, candidatul PSD-ului, toţi ceilalţi, cu minime excepţii sunt candidaţi de laborator sau candidaţii propriei vanităţi. Acolo, votul se pierde şi din păcate, cine votează aşa de fapt acordă un vot în alb PSD-ului".

 
Mihai Răzvan Ungureanu, intervievat de Cosmin Ruscior, despre viitoarea adeziune a lui Traian Băsescu la PMP