Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Declaraţie neaşteptată a lui John Kerry în scandalul NSA

declaratie-neasteptata-john-kerry-scandalul-nsa.jpg

Secretarul american de Stat, John Kerry (Foto: Reuters/Mandel Ngan)

Secretarul american de Stat a recunoscut pentru prima dată că Statele Unite au mers uneori "prea departe" în materie de spionaj. Declaraţia lui John Kerry vine în plin scandal privind interceptările efectuate de NSA, Agenţia americană pentru Securitate Naţională.

John Kerry admite: "În anumite cazuri, recunosc, aşa cum a făcut-o şi preşedintele, unele dintre aceste acţiuni au mers prea departe şi ne vom asigura că aceasta nu se va mai întâmpla pe viitor".

Şeful diplomaţiei americane a făcut afirmaţia într-o conferinţă de presă la Londra, la care a participat de la Washington prin videoconferinţă.

"Vreau să vă asigur că în acest proces nu au fost afectate persoane nevinovate, însă noi depunem eforturi pentru a aduna informaţii. Şi într-adevăr, în anumite cazuri, acesta a mers prea departe în mod nepotrivit", spune John Kerry.

Dezvăluirile privind operaţiunile de spionaj ale NSA au reuşit să revolte o bună parte a comunităţii internaţionale, în special Europa. Scandalul a culminat cu informaţiile potrivit cărora telefonul cancelarului german, Angela Merkel, ar fi fost interceptat de agenţia americană.